Ελλάδα

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Το μήνυμα του υφυπουργού για τον Δεκαπενταύγουστο

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Το μήνυμα του υφυπουργού για τον Δεκαπενταύγουστο
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Την προσοχή όλων ενόψει των επόμενων κρίσιμων ημερών επέστησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το βράδυ της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε το δικό το μήνυμα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα και είναι αυτά που θα κρίνουν την έκβαση -στην παρούσα φάση- της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς, ο στόχος είναι ένας: «να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, υποστηρίζει επίσης πως «αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Αναλυτικά όσα έγραψε

«Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό. Και το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας.

Ας είναι ξεκάθαρο.

Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Καλή Παναγιά!»

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για τον κορωνοϊό

Έως τις 24 Αυγούστου από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα σε μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε συστάσεις για τους ταξιδιώτες, για τήρηση των μέτρων και χρήση μάσκας. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες. Επισήμανε πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) και είναι υποχρεωτικό το τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς

  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
  • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο.
  • Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένειαπου το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  • Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
  • Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments