Διεθνή

Ερντογάν Ελλαδα: Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα με νέα μηνύματα στα ελληνικά

Ερντογάν Ελλαδα: Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα με νέα μηνύματα στα ελληνικά
Ερντογάν Ελλαδα: Και δεύτερο βίντεο υποτιτλισμένο στα ελληνικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για την κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ανήρτησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της Anadolu στον επίσημο λογαριασμό του στα social media.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ένα ακόμα μήνυμα σήμερα στα ελληνικά. Μόνο που το Google translate τον «πρόδωσε». Μπορεί η Τουρκία να κάνει προπαγάνδα και να συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις προκλήσεις, όμως τα μηνύματα του Ερντογάν φαίνεται πως δεν έλεγξε κανείς. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το σημερινό του μήνυμα που έστειλε στα ελληνικά, το οποίο είναι γεμάτο συντακτικά και ορθογραφικά λάθη.

Η μετάφραση των όσων είπε στην ομιλία του νωρίτερα σε κομματικά στελέχη του AKP, κατά την διάρκεια της οποίας έδωσε την δική του εκδοχή για υποτιθέμενα «επεισόδια» του Oruc Reis με ελληνικά πλοία, βρίθει λαθών. Ορθογραφικών και συντακτικών. «Είμαι πολύ σαφής, μιλάω πολύ ξεκάθαρα, ούτε να αναζητά επιδειξίες παραστάσεις», αναφέρει σε κάποιο σημείο η μετάφραση, ενώ υπάρχουν ακόμη λέξεις χωρίς τόνους, άλλες λέξεις που… κόβονται ξαφνικά και πολλά – πολλά ακόμη «εγκλήματα» εναντίον της ελληνικής γλώσσας και της κοινής λογικής…

Δείτε το μήνυμα του Ερντογάν στα ελληνικά

Η πρώτη ανάρτηση στα ελληνικά που προκάλεσε αντιδράσεις

Προχθές, σε μια κίνηση έκπληξη, το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Anadolu”, ανήρτησε στο Twitter μεταφρασμένο απόσπασμα στα ελληνικά, από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το επίμαχο tweet έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα τουρκικά social media με χρήστες να διερωτώνται σε σχόλιό τους κάτω από την ανάρτηση ” αν έχουν μπει σε τουρκικό ή ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων”. Την ίδια στιγμή έχουν μπει και σχολιάζουν και Έλληνες χρήστες με τη συζήτηση κάτω από την ανάρτηση να έχει “ανάψει” για τα καλά.

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται και βίντεο το οποίο επίσης έχει υποτιτλιστεί στα ελληνικά, με αποσπάσματα των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου, ενώ στην ανάρτηση κυριαρχεί το κάλεσμα στις χώρες της Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων”.

Ωστόσο στα αποσπάσματα που παίζονται στο βίντεο, συμπεριλαμβάνονται και όσα προκλητικά ανέφερε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με το Oruc Reis και τις τουρκικές αντιδράσεις για την υπογραφή της οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις δηλώσεις του ο Ερντογάν επισήμανε ότι “η Άγκυρα μετά από παράκληση της Άνγκελα Μέρκελ ανέβαλε τις σεισμικές έρευνες ως κίνηση καλής θέλησης” και προσέθεσε ότι “η ελληνική πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις και κατευθύνθηκε σε μια συμφωνία με την Αίγυπτο που δεν έχει καμία νομική βάση”.

Επίσης είχε τονίσει ότι:

« Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοούν την Τουρκία και δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές» ενώ είχε υπογραμμίσει πως «μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική, εμείς θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα σχέδια μας και στο μέτωπο και στη διπλωματία». Το μεταφρασμένο βίντεο που θα δείτε παρακάτω έχει προστεθεί και στο κείμενο της είδησης στον επίσημο ιστότοπο του πρακτορείου Anadolu.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments