Οικονομία

Ακύρωση ΔΕΘ: Οι επαγγελματίες ζητούν κρατική ενίσχυση

Ακύρωση ΔΕΘ: Οι επαγγελματίες ζητούν κρατική ενίσχυση
Ακύρωση ΔΕΘ: Μετά την απόφαση να μη διεξαχθεί η έκθεση οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης ζητούν κρατική ενίσχυση καθώς εκτιμούν ότι η "ζημιά" θα φτάσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τελευταίοι μήνες, αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν είναι πρωτόγνωροι για τη χώρα μας. Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τις ζωές μας και όλα όσα είχαμε δεδομένα μέχρι πριν λίγο καιρό. Στο πρώτο κομμάτι της πανδημίας η Ελλάδα τα πήγε περίφημα, αλλά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των συνόρων και της χαλάρωσης των μέτρων. Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να δράσει με απάθεια σε κάτι τέτοιο και έτσι αναγκάστηκε να πάρει μερικά επιπρόσθετα μέτρα.

Τα νέα μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές εκδηλώσεις που υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο συνωστισμού. Μέσα σε αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος όπως την γνωρίζαμε. Αντίθετα θα γίνει μόνο μια ομιλία του πρωθυπουργού με περιορισμένο ακροατήριο. Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των επιχειρήσεων καθώς υπολογίζουν ότι η οικονομική ζημιά θα είναι αρκετά μεγάλη.

Ζητούν κρατική ενίσχυση

Οι επιχειρηματίες δεν έμειναν μόνο στα λόγια και ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τα κυβερνητικά στελέχη. Συγκεκριμένα έστειλαν μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. «Η ακύρωση της φετινής ΔΕΘ λίγες μέρες πριν την έναρξή της θα επιφέρει βαρύτατο οικονομικό πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη. Η λειτουργία της Έκθεσης παρείχε στην πόλη οικονομική ανάσα και αποτελούσε μία σημαντική ευκαιρία για τους επαγγελματίες. Ως εκ τούτου η ακύρωσή της, μετά από τόσα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, ακυρώνει συγχρόνως τα οικονομικά της οφέλη για την πόλη και τον επαγγελματικό κόσμο, σε μία περίοδο που τα περιθώρια είναι στενά»,

«Τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα στον επαγγελματία και όχι έμμεσα με κάποιον δανεισμό, όπου πολλές φορές οι δανειολήπτες αναγκάζονται να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους, με αποτέλεσμα η “στήριξη” να είναι ανώφελη», σημειώνεται και ζητείται «ουσιαστική μέριμνα και για τους επιχειρηματίες της εστίασης» καθώς «με τα νέα μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων από τις 24:00 έως 07:00 οι συνέπειες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους επιχειρηματίες του κλάδου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments