Ελλάδα

ΚΚΕ για φωτιά στη Μεταμόρφωση: Να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια, τα μέτρα προστασίας, τη δημόσια υγεία

ΚΚΕ για φωτιά στη Μεταμόρφωση: Να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια, τα μέτρα προστασίας, τη δημόσια υγεία
ΚΚΕ για φωτιά στη Μεταμόρφωση: Να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής για τις αιτίες της πυρκαγιάς, για το αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας σε τέτοια εργοστάσια και για τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία των πολιτών αλλά και στο περιβάλλον.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής να δώσουν απαντήσεις για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Μεταμόρφωση σήμερα το πρωί. Ο Περισσός επιμένει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπάνε φωτιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας και πως το κράτος ελέγχει και διασφαλίζει ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, «που μια τέτοια πυρκαγιά ξεσπά σε εργοστάσιο με παρόμοια υλικά, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, αλλά και για το συστηματικό έλεγχο τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.»

Κίνδυνος για όλη την Αττική

«Μια πυρκαγιά που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Αττική σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία των κατοίκων και κυρίως των ευπαθών ομάδων», επισημαίνει το ΚΚΕ και υποστηρίζει:

«Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής, πέρα από τα μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης, πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τις αιτίες, την τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και για άλλες πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.»

«Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, όπως επίσης να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης ενός πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος, σε μια περιοχή που εργοστάσια με εύφλεκτα υλικά βρίσκονται δίπλα ή και μέσα στον οικιστικό ιστό».

Υπενθυμίζουμε ότι ο καπνός από τη φωτιά ήταν ορατός από την Αίγνα, ενώ η περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες ώστε να προφυλαχτούν. Τα αίτια της φωτιάς δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε από το εσωτερικό του εργοστασίου.

Οι οδηγίες της Περιφέρειας

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι πολίτες παρακαλούνται:

1. Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευτούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments