Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο νέοι θάνατοι – Στους 228 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο νέοι θάνατοι – Στους 228 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατέληξε 71χρονος και στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας 87χρονη.

Δύο νέοι θάνατοι από καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 228. Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Alpha στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατέληξε 71χρονος με υποκείμενα νοσηματα, ενώ στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας μια 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα. Οι ειδικοί κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου ενώ συστήνουν μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερα στους νέους.

Ειδικότερα, μια 17χρονη μαθήτρια νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα το flash.gr η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη  με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Ένας ακόμη νέος άνθρωπος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του. Σύμφωνα με τον  είναι στην ηλιακή ομάδα από 18 έως 39 ετών.  Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο ανακοινώθηκαν 230 κρούσματα.

Συνεχείς έλεγχοι σε Πειραιά – Ραφήνα

Ειδική δράση πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύνολο  στα δύο μεγάλα λιμάνια του  και του , με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής . Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments