Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Κυριακή 16/08/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Κυριακή 16/08/2020
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 16 Αυγούστου: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία με τον σημερινό αριθμό να ανέρχεται στα 217.

Υψηλός, και σήμερα, είναι ο αριθμός των κρουσμάτων του  στη χώρα μας ο οποίος φαίνεται να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σήμερα λοιπόν, Κυριακή 16 Αυγούστου, όπως εδώ και αρκετές μέρες οι νοσούντες από τον ιό έχουν φτάσει τον τριψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 217 εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7075 και οι νεκροί, όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic, ανήλθαν στους 228:

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου

«Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Επίσης, 1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πέθαναν δύο ακόμη άτομα μέσα σε μια ημέρα

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 228. Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Alpha, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατέληξε 71χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ενώ στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας μια 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα. Οι ειδικοί κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου ενώ συστήνουν μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερα στους νέους.

Ανησυχία με τα ανήλικα άτομα που έχουν διασωληνωθεί

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση για τη 17χρονη που έχει διασωληνωθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού. Η ανήλικη συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εικόνα της παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το νοσοκομείο. Η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Σε ισχύ τίθενται από αύριο Δευτέρα (17 Αυγούστου), τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση, στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως αναφέρεται, τα μέτρα θα ισχύουν από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 24 ή τις 31 Αυγούστου κατά περίπτωση.

Αφορούν σε πολλές περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, υποχρεωτικό όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, και απαγόρευση λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 το πρωί. Για να δείτε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments