Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Περισσότερα από 3.300 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Γαλλία κορωνοϊός: Περισσότερα από 3.300 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Γαλλία κορωνοϊός: Καταγράφηκαν 3.310 νέες μολύνσεις όπως και 17 νέες εστίες ομαδοποιημένων κρουσμάτων.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η Γαλλία ανακοινώνοντας 3.300 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού σε μόλις 14 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 3.300 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, μια άνευ προηγουμένου αύξηση από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα απόψε η εθνική αρχή δημόσιας υγείας της Γαλλίας. Εξάλλου, αυτή η ευρωπαϊκή χώρα μετρά 30.409 νεκρούς από τη νόσο, από την αρχή της επιδημίας, εκ των οποίων 19.904 σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την γαλλική αρχή δημόσιας υγείας.

Βάσει των στοιχείων, καταγράφηκαν 3.310 νέες μολύνσεις όπως και 17 νέες εστίες ομαδοποιημένων κρουσμάτων (clusters). Το ποσοστό θετικών διαγνώσεων σε διάστημα μίας εβδομάδας συνεχίζει να αυξάνεται, στο 2,6% την ώρα που ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής φροντίδα, που ήταν σχεδόν σταθερός από τα μέσα Ιουλίου, καταγράφει μικρή αύξηση, στους 376 (+9 σε σύγκριση με χθες).

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή 2.846 νέα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ένα νέο υψηλό ημέρας μετά την άρση του lockdown για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο και ανεβάζοντας το σύνολο των μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 στα 212.211. Για αυτό κιόλας, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν, ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό. Παράλληλα, τόσο το Παρίσι όσο και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Με αυτή την απόφαση έδωσε στις τοπικές Αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας. Η ανακήρυξη των περιοχών αυτών σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που έγινε με κυβερνητικό διάταγμα, ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Την Πέμπτη, η Γαλλία ανακοίνωσε περισσότερες από 2.500 νέες μολύνσεις κορωνοϊού για δεύτερη διαδοχική ημέρα, τέτοια επίπεδα είχε καταγράψει για τελευταία φορά στα μέσα Απριλίου όταν η χώρα ήταν στο μέσον ενός από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments