Αθλητισμός

Κίκε Σετιέν Μπαρτσελόνα: Και επίσημα παρελθόν ο Ισπανός τεχνικός μετά την «οχτάρα»

Κίκε Σετιέν Μπαρτσελόνα: Και επίσημα παρελθόν ο Ισπανός τεχνικός μετά την «οχτάρα»
Κίκε Σετιέν Μπαρτσελόνα: Η «οχτάρα» από την Μπάγερν έπεσε πολύ «βαριά». Παρελθόν από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα» ο Ισπανός προπονητής.

Μετά το 2-8 από την Μπάγερν Μονάχου ήταν παραπάνω από δεδομένο ότι ο Κίκε Σετιέν, θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Πλέον ισχύει με κάθε επισημότητα. Ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την Μπαρτσελόνα, αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τα στάνταρ των «μπλαουγκράνα» στους μόλις επτά μήνες παραμονής του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Βαρκελώνης.

Με ανακοίνωσή της, η πλευρά του συλλόγου ανακοίνωσε την απόλυσή του, φυσική συνέπεια της τραγικής βραδιάς και ήττας από τους Βαυαρούς στο Champions League και ήδη τα καταλανικά δημοσιεύματα στέλνουν τον Ρόναλντ Κούμαν στη Βαρκελώνη για τη διαδοχή του.

«Ο Κίκε Σετιέν παύει να είναι προπονητής της πρώτης ομάδας. Ο επόμενος προπονητής θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, εντός του νέου πλαισίου μιας ευρείας αναδόμησης της ομάδας» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση. Παράλληλα, επισημοποιήθηκε και η ημερομηνία των εκλογών στην Μπάρτσα για τις 15 Μαρτίου, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, κατά την οποία ο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου δεν εκδήλωσε την παραμικρή πρόθεση να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του στην αθλητική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, συμφώνησε ότι η ημερομηνία των επόμενων εκλογών για την προεδρία του Συλλόγου είναι η πρώτη ημέρα αγώνων από τις 15 Μαρτίου 2021. Η επίσημη ανακοίνωση των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43.1 των κανονισμών του συλλόγου».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο γνωστός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, νέος προπονητής της ομάδας οριστικά και αμετάκλητα πρέπει να θεωρείται ο Ολλανδός, Ρόναλντ Κούμαν, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία και άμεσα θα παραιτηθεί από το πόστο του στην Εθνική Ολλανδίας.

Ο έμπειρος τεχνικός που έχει δουλέψει στο παρελθόν σε Φίτεσε (2000-2001), Άγιαξ (2001-2005), Μπενφίκα (2005-2006), Αϊντχόφεν (2005-2007), Βαλένθια (2007-2008), Άλκμααρ (2009), Φέγενορντ (2011-2014), Σαουθάμπτον (2014-2016) και Έβερτον (2016-2017) και την τελευταία διετία είχε καταφέρει να αναγεννήσει την εθνική Ολλανδίας (2018-2020), έχει πάρει την απόφασή του και αναμένεται αυτή την εβδομάδα να υπάρξει η ανακοίνωση από τους Καταλανούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 57χρονος ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα από το 1989 έως το 1995 και με δικό του γκολ το 1992 οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν με 1-0 την Σαμπντόρια στον τελικό του Γουέμπλεϊ κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Champions League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments