Διεθνή

Sputnik V εμβόλιο: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Ρωσία

Sputnik V εμβόλιο: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Ρωσία
Sputnik V εμβόλιο: Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν στη Ρωσία οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό.

Τον επόμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη Ρωσία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V. Συγκεκριμένα, ο Αλεξάντερ Γκούνμπουργκ διευκρίνισε πως η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μόλις παραχθούν αρκετά δείγματα του εμβολίου.

Το κράτος ανέλαβε τη διανομή:

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε πως το κράτος θα αναλάβει τη διανομή του πρώτου, παγκοσμίως, εμβολίου κατά της πανδημίας για να διασφαλιστεί η επάρκεια αποθεμάτων. «Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον ιό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις  της χώρας και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Γεγονός η πρώτη παρτίδα:

Υπενθυμίζεται πως, το Σάββατο 15 Αυγούστου, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας πως ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου και μάλιστα αναφέρθηκε πως είναι ήδη έτοιμη η πρώτη παρτίδα. «Η παραγωγή του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησε», αναφερόταν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χώρα μπορεί να παράξει 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι ειδικοί διαβεβαιώνον πως το εμβόλιο έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ και έχει αποδειχθεί πως «χτίζει» ανοσία κατά του φονικού ιού.

Το Βιετνάμ θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο:

«Εν τω μεταξύ, το Βιετνάμ θα συνεχίσει να αναπτύσσει το δικό του εμβόλιο κατά της COVID-19», μετέδωσε η Τηλεόραση του Βιετνάμ (VTV), επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το υπουργείο δεν ανέφερε πόσες δόσεις του ρωσικού εμβολίου παρήγγειλε ούτε πότε αναμένει να τις παραλάβει. Το εμβόλιο που αναπτύσσει εγχωρίως το Βιετνάμ θα είναι διαθέσιμο μέχρι τα τέλη του 2021, όπως δήλωσε το υπουργείο τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι, το Βιετνάμ έχει λάβει εύσημα για την καταστολή μιας αρχικής μόλυνσης μέσω μιας ‘επιθετικής’ πολιτικής διενέργειας διαγνωστικών τεστ, εντοπισμού επαφών και καραντίνας, αλλά τώρα έχει αποδυθεί σε μια μάχη με τον χρόνο για τον έλεγχο μολύνσεων σε διάφορες περιοχές που συνδέονται με την πόλη Ντανάνγκ, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο όπου εντοπίστηκε ένα νέο ξέσπασμα στις 25 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments