Ελλάδα

ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Παύει να είναι νοσοκομείο αναφοράς μέχρι τις 21 Αυγούστου

ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Παύει να είναι νοσοκομείο αναφοράς μέχρι τις 21 Αυγούστου
ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε υγειονομικούς του νοσοκομείου, το ΑΧΕΠΑ παύει να είναι προσωρινά νοσοκομείο αναφοράς.

Το ΑΧΕΠΑ παύει προσωρινά να είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 21 Αυγούστου το νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Ανδρίτσος, διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά τις διακοπές του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου στο Κιλκίς, είναι θετικός στον ιό. Ο κ. Ανδρίτσος έκανε τεστ για τον κορωνοϊό αμέσως μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές και σύμφωνα με το αποτέλεσμα είναι θετικός στον νέο ιό.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κιλκίς την οποία υπογράφει ο ίδιος ο διοικητής που νοσεί έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο μοριακού ελέγχου PCR που πραγματοποιείται σε υγειονομικούς υπαλλήλους που επιστρέφουν από άδεια σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς όντας πλήρως ασυμπτωματικός και προτού επιστρέψει στα καθήκοντά του διαγνώστηκε θετικός SARS-COV-2.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία. Τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διασυνδεόμενου Νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments