Πολιτική

Δήλωση βόμβα από σύμβουλο του Πρωθυπουργού για το Oruc Reis

Δήλωση βόμβα από σύμβουλο του Πρωθυπουργού για το Oruc Reis
Oruc Reis: «Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα» είπε ο αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραδέχτηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open, ο αντιναύαρχος ανέφερε ότι “έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα”.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε, γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς “το σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ”.

“Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση”, κατέληξε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου:

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Μέγαρου Μαξίμου. Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εξηγούσαν ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, ενώ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο πως το Oruc Reis δε διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του Σύμβουλου Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη απασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις. Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει επανειλημμένως, το προηγούμενο διάστημα, τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι το ερευνητικό πλοίο έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Διευκρινήσεις από τον κ. Διακόπουλο:

Μετά τις αντιδράσεις από το Μαξίμου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού θέλησε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα είχε πει. «Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της» επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments