Πολιτική

Βίντεο ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Νέο σποτάκι κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας

Βίντεο ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Νέο σποτάκι κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας
Βίντεο ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: «Μας δείχνουν με το δάχτυλο. Τους απαντάμε με μάσκες, αποστάσεις, συνείδηση και αλληλεγγύη» υπογραμμίζει στο νέο του σποτ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με νέο σποτ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Στο βίντεο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιλογές του μετά την καραντίνα.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και η απώλεια των κεκτημένων της περιόδου του lockdown αποτελούν ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να τη μεταθέσει στον ίδιο τον λαό. «Μας δείχνουν με το δάχτυλο. Τους απαντάμε με μάσκες, αποστάσεις, συνείδηση και αλληλεγγύη» υπογραμμίζεται στο νέο σποτ της Κουμουνδούρου.

Δείτε το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του καταφέρθηκε εναντίον της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια ανάρτησή του στο Τwitter, απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

«Πρώτα είπαν, δεν υπάρχει εμβόλιο. Μετά, εντάξει υπάρχει, αλλά δεν είναι έτοιμο. Ύστερα, ναι, θα είναι έτοιμο, αλλά όχι δωρεάν. Έπειτα, ok, θα είναι δωρεάν, αλλά ο Μητσοτάκης άδειασε τον Κικίλια… Σύντροφοι, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Αλλά… τόση παραφροσύνη πια;», αναρωτιέται στο tweet που έκανε στον επίσημο και προσωπικό του λογαριασμό.

Δείτε τη χαρακτηριστική ανάρτηση

Άλλωστε, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε άλλη του ανακοίνωση στις «12 παλινωδίες», τις οποίες επιχειρεί να κρύψει η κυβέρνηση της ΝΔ, ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δηλαδή δεν ευθύνεται:

– Για το άνοιγμα του τουρισμού άρον-άρον και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, όπως απαίτησαν από τον κ. Μητσοτάκη ξένοι tour operators.

– Για την πληρότητα 100% στα αεροπλάνα, όπως απαίτησαν αεροπορικές εταιρείες.

– Για το μπάχαλο με τα διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας. – Για την άρνηση να αυξηθούν τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα οι πολίτες να στοιβάζονται σαν σαρδέλες.

– Για την αύξηση της πληρότητας των πλοίων, όπως απαίτησαν από τον κ. Μητσοτάκη οι εφοπλιστές.

– Για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα καταστήματα, την οποία επανέφεραν άρον-άρον μετά από ενάμιση μήνα.

– Για την παραδοχή της απόκρυψης κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, όπως στην Πάρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

– Για την παταγώδη αποτυχία του δήθεν επιτελικού κράτους που δεν μπορεί να συντονιστεί με τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές για την τήρηση των μέτρων.

– Για τα αναποτελεσματικά μέτρα που και την πανδημία δεν αντιμετωπίζουν και καταστρέφουν όποια επιχείρηση πασχίζει να αντέξει στην πρωτοφανή ύφεση που έρχεται με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη.

– Για την άρνηση να στηριχθούν με ρευστότητα οι επιχειρήσεις και την απόφαση να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι με μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών.

– Για το γεγονός ότι άφησε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χωρίς εισόδημα όλο το καλοκαίρι, αφού όσοι εργαζόμενοι έχουν μπει σε αναστολή τον Ιούνιο και Ιούλιο θα πάρουν στην καλύτερη περίπτωση 534 ευρώ στο τέλος Αυγούστου.

– Για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα σχέδιο. Η κυβέρνηση ετοιμάζει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: εν μέσω πανδημίας ανοίγει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και υποχρεώνει γονείς και εκπαιδευτικούς να πληρώνουν μόνοι τους το κόστος για τις απαραίτητες μάσκες που θα απαιτούνται καθημερινά.

Γενικά, η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τίποτα και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες κάθε μέρα ότι οι ίδιοι φταίνε και για την έξαρση της πανδημίας και γιατί δεν καταλαβαίνουν πόσο τέλεια τα έχει κάνει όλα ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments