Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια καταστροφική συνταγή που «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία»

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια καταστροφική συνταγή που «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία»
Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση πορεύτηκε με πρωτοφανή επιπολαιότητα, ποντάρισε στο εσπευσμένο άνοιγμα του τουρισμού, κατασπατάλησε το χρόνο που είχε για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και των δημόσιων υποδομών».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου» και «υγειονομική και οικονομική αποτυχία». Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση πορεύτηκε με πρωτοφανή επιπολαιότητα, ποντάρισε στο εσπευσμένο άνοιγμα του τουρισμού, κατασπατάλησε το χρόνο που είχε για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και των δημόσιων υποδομών».

«Οι πολλαπλές προκλήσεις τις εποχής απαιτούν ριζική αλλαγή παραδείγματος και όχι επιστροφή στο χθες όπως κάνει η κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οι «μεταρρυθμίσεις» της έκθεσης Πισσαρίδη μεταφράζονται σε ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, μείωση των παροχών για τους ανέργους, περισσότερους φόρους για τους πολλούς και φοροελαφρύνσεις για τους λίγους» ενώ δεν ασχολείται «με την αποφασιστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας» και «την σχεδιασμένη παρέμβαση για την καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων της πανδημίας».

«H κυβέρνηση επιμένει στην ίδια καταστροφική συνταγή που «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, και βύθισε την κοινωνία στην απόγνωση τις μέρες των μνημονίων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρόλο που έχει τη δημοσιονομική ευχέρεια, χάρη στις δυνατότητες που της κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξει τους κλάδους που πλήττονται και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας» επιμένει στην ίδια καταστροφική συνταγή που «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, και βύθισε την κοινωνία στην απόγνωση τις μέρες των μνημονίων».

Ιστορική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτάξει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης, «αυτή είναι η δέσμευση μας στον ελληνικό λαό»

Επίσης ο Αλέξης Χαρίτσης, αντιπαραβάλλει την αναγκαιότητα για «μια κοινωνική πολιτική για τους πολλούς, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινών αγαθών, την ενεργητική καταπολέμηση των ανισοτήτων» και «ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει την εργασία ως βασικό μοχλό ανάπτυξης». «Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση και την χώρα μας στην χρεοκοπία, είναι ιστορική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτάξει ένα συνεκτικό πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης» καταλήγει στο άρθρο του ο Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «αυτή είναι η δέσμευση μας στον ελληνικό λαό».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments