Ελλάδα

Κορωνοϊός Λίμνη της Βουλιαγμένης: Έκλεισε λόγω θετικού κρούσματος

Κορωνοϊός Λίμνη της Βουλιαγμένης: Έκλεισε λόγω θετικού κρούσματος
Κορωνοϊός Λίμνη της Βουλιαγμένης: Για 48 ώρες θα παραμείνει κλειστή, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Μετά από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού, έκλεισε σήμερα για το κοινό η Λίμνη Βουλιαγμένης. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μπει προσωρινό λουκέτο έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Μάλιστα, υπάρχει άνθρωπος του καταστήματος στην είσοδο του parking, ο οποίος ενημερώνει τους επισκέπτες που θέλουν να μπουν στον χώρο πως η Λίμνη της Βουλιαγμένης θα κλείσει προληπτικά για 48 ώρες, ώστε να πραγματοποιηθεί η απολύμανση.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι επανέρχονται στην ενημέρωση Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς αφού συναγερμό έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές αρχές η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα συνεχόμενα τριψήφια νούμερα των νοσούντων που ανακοινώνει εδώ και αρκετές ημέρες ο ΕΟΔΥ έχουν προβληματίσει τους λοιμωξιολόγους, με αποτέλεσμα να επιστρατεύεται ξανά το δίδυμο που έκανε την ενημέρωση στην πρώτη φάση της πανδημίας σε μια προσπάθεια να αφυπνιστούν οι πολίτες.

Στις οθόνες μας λοιπόν, θα επιστρέψει ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, σε τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις της νόσου, με τον Νίκο Χαρδαλιά στο πλάι του. Η ενημέρωση από τον καθηγητή και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναμένεται να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη – Πέμπτη ή Τρίτη – Παρασκευή. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στα 284 τα νέα κρούσματα χθες Κυριακή

Χθες, Κυριακή 23 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 284 νέα κρούσματα εκ των οποίων 141 βρίσκονται στην Αττική και μόλις 11 στη Θεσσαλονίκη. «Σήμερα ανακοινώνουμε 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

1.852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω» ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments