Πολιτική

Αδειάζει την κυβέρνηση ο Ηλίας Μόσιαλος για τον κορωνοϊό

Αδειάζει την κυβέρνηση ο Ηλίας Μόσιαλος για τον κορωνοϊό
Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: Την ανάγκη για εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για την ανάγκη εκπόνησης εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας τονίζει, ανάμεσα σε άλλα, ότι θα πρέπει αυτή η στρατηγική «να βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο ιατρικό θέμα. Θα ήταν αν είχαμε αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια. Δεν έχουμε όμως ακόμη και δεν είναι σαφές το πότε θα έχουμε». Μάλιστα, αφήνει αιχμές σε σχέση με τη μη χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα με απόφαση συγκεκριμένου υπουργείου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του

Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια στρατηγική που δεν θα είναι ένα σύνολο αντανακλαστικών κινήσεων, ούτε η αλλαγή πολιτικής χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση (μη χρήση της μάσκας στα πολυκαταστήματα με απόφαση συγκεκριμένου υπουργείου).

Η εθνική στρατηγική προϋποθέτει τις συντονισμένες δράσεις της πολιτείας, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών. Η στρατηγική πρέπει να βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση. Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο ιατρικό θέμα. Θα ήταν αν είχαμε αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια. Δεν έχουμε όμως ακόμη και δεν είναι σαφές το πότε θα έχουμε.

Τα εμβόλια θα πρέπει να κυκλοφορήσουν και να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους. Και δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις όσον αφορά στην ασφάλεια των εμβολίων. Ούτε νομικές ρυθμίσεις που να παρακάμπτουν τις θεσπισμένες διαδικασίες έγκρισης εμβολίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο Facebook

Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 170 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ 31 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σήμερα ανακοινώνουμε 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8819, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

1886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments