Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Μάχη στα προκριματικά του Champions League – Τα πλάνα του Φερέιρα

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Μάχη στα προκριματικά του Champions League – Τα πλάνα του Φερέιρα
ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας: Λίγες ώρες απέμειναν για τη μάχη των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League. Ποια είναι τα πλάνα του Αμπέλ Φερέιρα για το ματς.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά απόψε το ευρωπαϊκό του ταξίδι για τη νέα σεζόν, αντιμετωπίζοντας την Μπεσίκτας για τα προκριματικά του Champions League. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από το Open. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μονή αναμέτρηση.

Ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» Αμπέλ Φερέιρα έχει δοκιμάσει πολλά σχήματα εν όψει του κρίσιμου αγώνα. Όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Σεργκέν Γιαλτσίν, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τον σημερινό αγώνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από μόνο του ως γεγονός μπορεί να δώσει την πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το βασικό ερωτηματικό που προκύπτει από τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών είναι αν ο Φερέιρα παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς μέσους. Οι τρεις στόπερ, μπροστά από τον Πασχαλάκη στην άμυνα έχουν «κλειδώσει» μετά την ανακοίνωση της αποστολής με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη. Σίγουρη είναι και η θέση του αριστερού μπακ – χαφ από τον Δημήτρη Γιαννούλη. Δεξιά, μετά και τον αποκλεισμό του Λέο Μάτος, η θέση διεκδικείται από τους Λημνιό και Ροντρίγκο με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα, αφού ο Βραζιλιάνος έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων.

Σίγουρα θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής έχουν Καντουρί και Σβαμπ και αν τελικά χρησιμοποιηθεί και τρίτος χαφ, αυτός θα είναι ο Εσίτι. Σε αυτό το ενδεχόμενο απομένουν δύο θέσεις στην ενδεκάδα με τον Πέλκα να είναι πίσω από τον φορ, είτε τον Σβιντέρσκι, είτε τον Άκπομ. Αν ο Νιγηριανός μείνει τελικά στον πάγκο και ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει με 3-4-2-1 την θέση του στην ενδεκάδα θα διεκδικούν Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Τζόλης. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όταν η UEFA ανακοινώσει τις ενδεκάδες καθώς ο Αμπέλ Φερέιρα αποφεύγει να αποκαλύπτει επακριβώς τα πλάνα του στη διάρκεια των προπονήσεων.

Με τη νέα φανέλα ο ΠΑΟΚ

Με νέες ασπρόμαυρες ριγέ εμφανίσεις θα αγωνιστεί στην πρώτη του επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για την νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» δημοσιοποίησε στην σελίδα του στο Instagram ότι σήμερα στον αγώνα με την Μπεσίκτας οι ποδοσφαιριστές θα φορούν τις νέες εντός έδρας εμφανίσεις με τις λεπτές ασπρόμαυρες ρίγες.

View this post on Instagram

#OurShirt for tonight #PAOKBES #UCL #Matchday

A post shared by PAOK FC (@paok_fc) on

Εν τω μεταξύ, ο Ιβάν Σαββίδης απάντησε στην επιστολή του προέδρου της Μπεσίκτας Αχμέτ Τσεμπί, για τη σημερινή αναμέτρηση των δυο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League. Στην απάντηση του ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζει την Μπεσίκτας «μεγάλο σύλλογο», τον οποίο όπως και τον πρόεδρό της καλωσορίζει στη «θρυλική Τούμπα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ιβάν Σαββίδης διαβεβαιώνει τον ομόλογό του στην Μπεσίκτας για τις εντολές που έδωσε για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και εύχεται ένα παιχνίδι υψηλών αθλητικών προδιαγραφών, ανεπηρέαστο από κάθε πρόκληση. Μάλιστα τονίζει ότι το παιχνίδι είναι ανάμεσα σε δυο «ομάδες Αετών που ξεκίνησαν να πετούν από την ίδια φωλιά», καταδεικνύοντας την κοινή καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.

Η προϊστορία με τουρκικές ομάδες

Το παρελθόν του ΠΑΟΚ απέναντι σε τουρκικές ομάδες δεν είναι πλούσιο. Η πρώτη και τελευταία φορά -μέχρι τώρα- που ο «Δικέφαλος» αντιμετώπισε σύλλογο από την Τουρκία ήταν πριν από δέκα χρόνια. Στις 19 Αυγούστου του 2010 οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν 1-0 στην Τούμπα τη Φενέρμπαχτσε χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια και μία εβδομάδα αργότερα σφράγισαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με τέρμα του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-1 στην παράταση. Μία επιτυχία που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές και στις μνήμες των ΠΑΟΚτσήδων και, φυσικά, μνημονεύεται ακόμη και σήμερα, όπως αναφέρει το metrosport.gr.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και ακριβώς δέκα χρόνια μετά ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά στην ιστορία του τουρκική ομάδα, αυτή την φορά την Μπεσίκτας. Το ημερολόγιο έγραφε 26 Αυγούστου του 2010 όταν ο Πάμπλο Γκαρσία και η παρέα του έφευγαν θριαμβευτές από το «Σουκρού Σαράτσογλου» και στις 25 Αυγούστου, ο Δικέφαλος καλείται να επαναλάβει έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο, αυτή την φορά, βέβαια, για τα προκριματικά του Champions League και όχι του Europa League. Σημαδιακό; Θα φανεί…

Το ιδανικό, φυσικά, θα είναι η μέρα που θα αναβιώνει το Έπος της Πόλης, η 26η Αυγούστου, να έχει συνδυαστεί με μία ακόμη πρόκριση επί τουρκικού συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, από τους 14 που αγωνίστηκαν τότε, που συνδέει το ιστορικό ματς με την Φενέρμπαχτε με την τωρινή αναμέτρηση είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια εφόσον, φυσικά, παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments