Ελλάδα

Ναυάγιο Χάλκη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 80 ατόμων που επέβαιναν σε σκάφος

Ναυάγιο Χάλκη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 80 ατόμων που επέβαιναν σε σκάφος
Ναυάγιο Χάλκη: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκονται στη θάλασσα.

Σκάφος το οποίο κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε παράνομους μετανάστες στα νησιά μας, άρχισε να βυθίζεται πριν από μισή περίπου ώρα σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων δυτικά της Χάλκης.

Στο πλοίο (αγνώστων στοιχείων) επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η Ροδιακή,  80 περίπου άτομα. Πολλά από τα άτομα αυτά βρίσκονται στη θάλασσα. Στο σημείο σπεύδει πλωτό του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου μαζί με δύτες, ενώ ελικόπτερο Σούπερ Πούμα συνδράμει την διαδικασία διάσωσης. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και βοηθούν στην διαδικασία διάσωσης.

Επίσης έχουν λάβει εντολή τα πλοία ΦΑΙΔΩΝ και ΣΕΜΠΕΚΟ για να σπεύσουν στο σημείο καθώς επίσης και άλλα 5 συνολικά παραπλεοντα σκάφη. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έως στιγμής έχουν περισυλλέγει σώοι 27 αλλοδαποί, ενώ συνεχίζεται η ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την οποία έχει δεσμευθεί η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments