Διεθνή

Αφγανιστάν πλημμύρες: Δεκάδες οι νεκροί βόρεια της Καμπούλ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις [vid]

Αφγανιστάν πλημμύρες: Δεκάδες οι νεκροί βόρεια της Καμπούλ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις [vid]
Αφγανιστάν πλημμύρες: Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους για να ανακαλύψουν ενδεχόμενα θύματα.

Πάνω από σαράντα είναι οι νεκροί εξαιτίας των ξαφνικών πλημμυρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα στην πόλη Σαρικάρ, βόρεια της Καμπούλ, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ξαφνικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, με το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του, να κάνει επίσης λόγο για 80 τραυματίες. «Γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα, τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ώρα Ελλάδας), πλημμύρες που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τη Σαρικάρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης της επαρχίας Παρουάν, η Γουάιντα Σακάρ, η οποία έκανε λόγο από την πλευρά της για 66 νεκρούς και 90 τραυματίες.

«Έχουμε πληροφορίες για ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών Ταμίμ Αζίμι. Για αυτό οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους για να ανακαλύψουν ενδεχόμενα θύματα, καθώς έχουν καταστραφεί περισσότερα από 500 σπίτια, συνέχισε η Σακάρ. «Έχουμε δύο οικογένειες της συνοικίας μας που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», επιβεβαίωσε ο Αμπντούλ Μαζίντ, κάτοικος της Σαρικάρ, όταν ερωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Tolo news. «Έχουμε ανάγκη περισσότερους διασώστες», προσέθεσε.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του κράτους Άσραφ Γάνι διέταξε την αποστολή επείγουσας βοήθειας στη Σαρικάρ, όπως έκανε γνωστό η προεδρία με ανακοίνωσή της. Να αναφέρουμε πως δεκαεπτά πτώματα και περίπου 40 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά, μεταφέρθηκαν στο επαρχιακό νοσοκομείο της Παρουάν, σύμφωνα με τον διευθυντή του, τον Αμπντούλ Κασίμ Σανγκίν. Επιπροσθέτως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο δείχνουν κατοίκους της Σαρικάρ να καλούν σε βοήθεια, ενώ άλλοι αγοράζουν φέρετρα για να ενταφιάσουν συγγενείς τους. Αυτοκίνητα μοιάζουν να επιπλέουν πάνω στη λάσπη.

Θυμίζουμε πως τουλάχιστον 15 παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (31 Ιουλίου) σε ένα χωριό στο ανατολικό Αφγανιστάν. «Το προηγούμενο βράδυ, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες (…) Μια γυναίκα και 15 παιδιά, ηλικίας από ενός ως πέντε ετών, έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της περιοχής Κουζ Κουνάρ, που βρίσκεται στην επαρχία Νανγκαρχάρ. «Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν», συμπλήρωσε ο Ναϊματουλάχ Νουρζάι, διευκρινίζοντας ότι ανθρωπιστικές οργανώσεις βρέθηκαν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους. Πάντως, στη χώρα είναι συχνές οι πλημμύρες, κυρίως στις επαρχιακές φτωχές περιοχές, όπου πολυάριθμα σπίτια κακής κατασκευής καταρρέουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments