Διεθνή

Αυτό είναι το σκίτσο για τον Ερντογάν που έχει γίνει viral

Αυτό είναι το σκίτσο για τον Ερντογάν που έχει γίνει viral
Ερντογάν σκίτσο: Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να κρατάει και να διαβάζει μια εφημερίδα, η οποία έχει τίτλο «Εξερεύνηση».

Αίσθηση προκαλεί το σκίτσο με τον «αραχτό» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πατά σε δύο πισίνες την ώρα που διαβάζει μια εφημερίδα.

Μάλιστα, ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός οικονομολόγος του Πανεπιστημίου John Hopkins, Στιβ Χάνκε, χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνες» τις ενέργειες του Τούρκου προέδρου, με αφορμή σκίτσο που απεικονίζει τον «Σουλτάνο» να πατάει στην πισίνα του, αλλά και στην… πισίνα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκίτσο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο, χαλαρό, να κρατά μια εφημερίδα η οποία στο πρωτοσέλιδό της γράφει τη λέξη «Εξερεύνηση», υπονοώντας τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σκίτσο του διάσημου οικονομολόγου Στιβ Χάνκε ο οποίος στοχεύει στο να εκθέσει και να ξεσκεπάσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αμερικανός οικονομολόγος, αναδημοσιεύει το σκίτσο και γράφει στη λεζάντα: «Τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή είναι ακόμα μια περίπτωση των επικίνδυνων και τρελών κινήσεων του Ερντογάν».

Πάντως, η επιθετική και επεκτατική στάση του Ερντογάν δεν προβληματίζει μόνο την Ελλάδα και πολλούς ηγέτες ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Τετάρτη 26 Αυγούστου ο «Σουλτάνος» προέβη σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, αναφερόμενος σε πόλεμο με τη χώρα μας. Στη ρητορική του, η οποία φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, υποστήριξε πως «εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, να έρθει να μας αντιμετωπίσει». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε απειλητικά, ότι «καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Μαύρη Θάλασσα. Ακριβώς όπως δεν λαχταρούμε τη γη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα κανενός, δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτό που μας ανήκει». Πήρε λοιπόν, τη σκυτάλη από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος την Τρίτη (25 Αυγούστου), μετά τη συνάντησή του με τον Χάικο Μάας, είχε τονίσει ότι «αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για ατύχημα, θα αναλάβουμε δράση και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο», ανεβάζοντας και άλλο το επίπεδο της έντασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments