Ελλάδα

Έρευνα ΑΠΘ κορωνοϊός: Χωρίς μέτρα τον Δεκέμβριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως

Έρευνα ΑΠΘ κορωνοϊός: Χωρίς μέτρα τον Δεκέμβριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως
Έρευνα ΑΠΘ κορωνοϊός: Τη δραματική αύξηση των νοσούντων κορωνοϊού στην Ελλάδα, εφόσον δεν ληφθούν νέα μέτρα, προβλέπει έρευνα του ΑΠΘ.

Σοκάρει η πρόβλεψη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αν δεν ληφθούν άμεσα νέα μέτρα. Η έρευνα του ΑΠΘ παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του πανεπιστημίου, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε ότι οι αριθμοί προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000.

Ο κ. Σαρηγιάννης, εξήγησε πάντως ότι τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία. Τόνισε πως τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του ιού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί. Ο καθηγητής, μίλησε μάλιστα για μία συσκευή που έχουν κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο, η οποία δύναται να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Έτσι, όπως εξήγησε, στο ΑΠΘ δημιούργησαν μια συσκευή, η οποία όταν βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, απορροφά τον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα εντός της, και στη συνέχεια τον βγάζει, καθαρό χωρίς ιικό φορτίο. «Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κορωνοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα, εάν θα έπρεπε αυτές οι συσκευές να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία, υποστήριξε, ότι θα ήταν καλό να μπουν όπου δεν μπορούν να τηρηθούν εύκολα οι αποστάσεις.

Ακολουθούν όσα είπε:

Στα 293 τα νέα κρεούσματα:

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

  • 1.943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 4.179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 10 (30.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments