Αθλητισμός

Basketball Champions League: Με Χαρδαλιά, Αυγενάκη οι ανακοινώσεις για τη διοργάνωση

Basketball Champions League: Με Χαρδαλιά, Αυγενάκη οι ανακοινώσεις για τη διοργάνωση
Basketball Champions League: Οι Νίκος Χαρδαλιάς και Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι παρόντες στην ανακοίνωση της φιλοξενίας του Final Eight της διοργάνωσης στην Αθήνα. Τι θα γίνει με τους φιλάθλους;

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο, αναμένεται να ανακοινωθεί η διοργάνωση του Final Eight του Basketball Champions League στην Αθήνα. Αρχικά, η διοργάνωση ήταν να φιλοξενηθεί στο Ισραήλ, όμως η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε και αυτά τα σχέδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, στη συνέντευξη Τύπου που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι θα παραστούν ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Αττικής, Νικόλαος Πέππας, αλλά και παράγοντες της ΑΕΚ, ανάμεσά τους και ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Δείτε την ανάρτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Η παρουσία των υπουργών δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στη διοργάνωση του Final-8 της διοργάνωσης. Το ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τους φιλάθλους. Την Τετάρτη μένει να αποδειχθεί αν υλοποιηθεί το σχέδιο για παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, αν όχι σε όλο το γήπεδο, σε ένα μέρος του ΟΑΚΑ. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που συζητούν οι ιθύνοντες του BCL και της ελληνικής πλευράς.

Πώς έφτασε το Final-8 στην Αθήνα

Το Ισραήλ, που ήταν να φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις 30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου, θεωρείται επικίνδυνο λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Από την άλλη η Ελλάδα δείχνει ξεκάθαρη διάθεση να φιλοξενήσει την ευρωπαϊκή διοργάνωση και έτσι η ηγεσία του Basketball Champions League είναι πλέον έτοιμη να δώσει το χρίσμα.

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά και δεν αποφασιστεί να δοθεί η διοργάνωση σε άλλη χώρα, το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει την τελική φάση του BCL για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά χρόνια, αφού είχε φιλοξενήσει και το Final Four του 2018, το οποίο είχε κατακτήσει η ΑΕΚ.

Στην τελική φάση θα πάρουν μέρος συνολικά 10 ομάδες – αφού δύο σειρές του του Top-16 (Τενερίφη – Οστάνδη και Ντιζόν – Νίζνι) ήταν ισόπαλες σε 1-1 τη στιγμή της διακοπής λόγω του κορωνοϊού, με τα ζευγάρια που είχαν προκύψει να είναι τα εξής:

  • ΑΕΚ – Νίμπουρκ
  • Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος
  • Σαραγόσα – Τενερίφη ή Οστάνδη
  • Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν ή Νίζνι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments