Αθλητισμός

NBA: Τα play off επιστρέφουν το Σάββατο – Τι αποφάσισαν οι παίκτες και η Λίγκα

NBA: Τα play off επιστρέφουν το Σάββατο – Τι αποφάσισαν οι παίκτες και η Λίγκα
NBA: Η σεζόν θα συνεχιστεί κανονικά, τα play off θα επιστρέψουν το Σάββατο, ενώ είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότερες και πιο οργανωμένες αντιδράσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Με επίσημη ανακοίνωσή του το NBA ενημέρωσε ότι τα play off θα συνεχιστούν το Σάββατο, ενώ η Λίγκα συνεργάζεται με τους παίκτες για να συνεχιστούν οι δράσεις απέναντι στον ρατσισμό και την αστυνομική βία. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από συσκέψεις όπου συμμετείχαν παίκτες και παράγοντες των ομάδων και της Λίγκας.

Δείτε την ανακοίνωση

Όπως διαβάζουμε, η Λίγκα θα συνεργαστεί με τους παίκτες για να υπάρξει μια συμμαχία για κοινωνική δικαιοσύνη, να μετατραπούν οι εγκαταστάσεις των ομάδων σε εκλογικά κέντρα και να προωθηθούν διαφημίσεις που να ενισχύουν την συμμετοχή στα κοινά. Είναι φανερό ότι η ιστορική κίνηση των Μιλγουόκι Μπακς την Τετάρτη το βράδυ όταν δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν με την Ορλάντο Μάτζικ, δημιούργησε τεράστιες εξελίξεις με ολόκληρο το ΝΒΑ να μπαίνει στη μάχη ενάντια σε όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τον ρατσισμό και τη δολοφονική αστυνομική βία.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι και περίπου 100 υπάλληλοι ομάδων του ΝΒΑ ξεκίνησαν απεργία συμπαράστασης στους παίκτες, σε άλλη μια πρωτόγνωρη κίνηση. Παράλληλα για την απόφαση τους αυτή έχουν στείλει και επιστολή στον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ αναφέροντας πως η αστυνομική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, όπως και ο κοινωνικός ρατσισμός στις ΗΠΑ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, είμαστε σε αναμονή για τις ώρες και το ακριβές πρόγραμμα των αναμετρήσεων, αν και όλα δείχνουν ότι το Σάββατο 29 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Μπακς – Μάτζικ, Ρόκετς – Θάντερ, Λέικερς – Μπλέιζερς (που δεν είχαν γίνει την περασμένη Τετάρτη).

Θυμηθείτε τι ανακοίνωσαν οι Μπακς

Οι Μπακς είχαν ενημερώσει για την απόφασή τους όλοι μαζί, ενώ το μήνυμα διάβασαν ο Στέρλινγκ Μπράουν που έχει πέσει θύμα αστυνομικής βίας και ο ίδιος και ο βετεράνος άσος Τζορτζ Χιλ, που είχε ξεσπάσει τις προηγούμενες μέρες απέναντι στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

«Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση» είπε ο Χιλ. Στη συνέχεια μίλησε ο Μπράουν: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό βίντεο με το περιστατικό στο Γουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Ο Χιλ πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments