Διεθνή

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Αποδέχθηκε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Αποδέχθηκε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές και με τη βούλα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υποψήφιος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι με κάθε επισημότητα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποδέχθηκε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και έτσι, στις 3 Νοεμβρίου, θα διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε στο πλαίσιο του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος:

«Αποδέχομαι την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ με τον βαθύτερο σεβασμό».

Υπενθυμίζεται ότι, από την πλευρά των Δημοκρατικών, την προεδρία θα διεκδικήσει ο Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, ο Τραμπ εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον του Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντάς τον ως «καταστροφέα της αμερικανικής σπουδαιότητας». Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικανός είπε, μεταξύ άλλων πως: «Για 47 χρόνια, ο Τζο Μπάιντεν πήρε τις δωρεές των εργαζομένων, τους έδωσε αγκαλιές και ακόμα και φιλιά και τους είπε ότι ένιωσε τον πόνο τους και, στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ουάσινγκτον και ψήφισε να στείλει τις δουλειές τους στην Κίνα και σε πολλά άλλα μακρινά εδάφη. […] Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε ολόκληρη την καριέρα του αναθέτοντας στο εξωτερικό τα όνειρά τους και τα όνειρα των Αμερικανών εργατών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, που εκφωνήθηκε στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ επανέλαβε το σύνθημά του: «Υποσχέσεις που έγιναν, υποσχέσεις που τηρήθηκαν». Παράλληλα, σημείωσε πως «έκανε ό,τι δεν περίμενε ποτέ το πολιτικό μας κατεστημένο και δεν μπορούσε ποτέ να συγχωρήσει, παραβιάζοντας τον βασικό κανόνα της Πολιτικής της Ουάσινγκτον», δηλαδή τήρησε την υπόσχεσή του, όπως είπε.

Ακόμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να επιστρέψει την οικονομία της χώρας στο επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει το κράτος, επιτυγχάνοντας «ρεκόρ ευημερίας». «Θα οδηγήσουμε την Αμερική σε νέα σύνορα ανακάλυψης και θα φτάσουμε σε νέα ύψη επιτευγμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Ντόναλντ Τραμπ για Δημοκρατικούς: «Θα προβούν σε νοθεία με πρόσχημα τον ιό»

Τις προηγούμενες ημέρες μιλώντας στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, ο Τραμπ ανέφερε ενόψει των εκλογών: «Ο μοναδικός τρόπος να μας πάρουν τη νίκη οι Δημοκρατικοί είναι να κάνουν νοθεία». Διότι «θα νικήσουμε», συμπλήρωσε. «Αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν την COVID για να κλέψουν τις εκλογές. Χρησιμοποιούν την COVID για να στερήσουν με απάτη από τον Αμερικανικό λαό δίκαιες και ελεύθερες εκλογές» κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάιντεν, 77 ετών, προηγείται του Τραμπ, 74 ετών, στις δημοσκοπήσεις, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε πολλές από τις πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments