Αθλητισμός

Μακέντα Παναθηναϊκός: Έτσι έγινε η ανατροπή και μένει στην Ελλάδα

Μακέντα Παναθηναϊκός: Έτσι έγινε η ανατροπή και μένει στην Ελλάδα
Μακέντα Παναθηναϊκός: Φαίνεται πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο Φεντερίκο Μακέντα συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και από εκεί που ήταν «φευγάτος», φαίνεται πως παραμένει στην ελληνική ομάδα.

Έτσι, από εκεί που έμοιαζε πιθανότερο σενάριο η πώλησή του, ο Ιταλός μένει με νέο τριετές συμβόλαιο στους «πράσινους». Μέσα σε λίγες ώρες ανατράπηκαν πλήρως τα δεδομένα για τον Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό αφού κατέληξε σε συμφωνία προκειμένου να μείνει στο «τριφύλλι».

Πάντως, όλο αυτό το διάστημα, ο Μακέντα μόνο αποπροσανατολισμένος δεν έδειχνε. Τόσο στην προετοιμασία, όσο και στα πρώτα φιλικά, αφού είχε διάθεση και συγκέντρωση στο υψηλότερο επίπεδο. Μετά την εμφάνισή του απέναντι στον ΟΦΗ υπήρξε επικοινωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Τσάβι Ρόκα και κινητοποιήθηκε η διαδικασία για να τα βρουν οι δύο πλευρές.

Και πέρα από τη δεδομένη αγωνιστική του αξία, εκτιμήθηκε το πόσο θετική είναι η παρουσία του στα αποδυτήρια, ενώ κρίθηκε πως μένοντας ο Ιταλός θα υπήρχε μια σίγουρη λύση στην επίθεση και δεν θα έμπαινε η ομάδα στο ρίσκο αναζήτησης ενός άλλου φορ. Ο Ντάνι Πογιάτος δεν είχε καμία αντίρρηση, καθώς εκτιμά τις δυνατότητες του 29χρονου άσου και τώρα θα προσπαθήσει να τον ταιριάξει σε κάποια σχήματα μαζί με τον Καρλίτος.

Οι πληροφορίες από το sport-fm μάλιστα, αναφέρουν πως ο 29χρονος φορ αναζητούσε στην αγορά ένα μεγάλο συμβόλαιο. Για αυτό και είχε πει στον ατζέντη του πως θα έφευγε για Κίνα ή ένα αραβικό πρωτάθλημα αν έβρισκε μια πρόταση με παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Ο «Κίκο» βρήκε μέχρι και προσφορά για ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, αλλά την απέρριψε. Θα έφευγε αν έβρισκε μια πρόταση από ένα καλό πρωτάθλημα ή την Serie A, αλλά δεν παρουσιάστηκε κάτι ενδιαφέρον.

Και δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να τα βρουν οι δύο πλευρές. Αυτό που μένει τώρα είναι οι υπογραφές καθώς σύμφωνα με τη Live Sport, ο Μακέντα από τις 240.000 ευρώ που έπαιρνε για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, θα υπογράψει ως το 2023 με πάγιες απολαβές 400.000 ετησίως, που μπορούν να φτάσουν και το μισό εκατομμύριο με κάποια μπόνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments