Ελλάδα

Γιάννης Πουλόπουλος Μίμης Πλέσσας: Η εξομολόγηση του μεγάλου συνθέτη για την πρώτη φορά που συναντήθηκαν

Γιάννης Πουλόπουλος Μίμης Πλέσσας: Η εξομολόγηση του μεγάλου συνθέτη για την πρώτη φορά που συναντήθηκαν
Γιάννης Πουλόπουλος Μίμης Πλέσσας: Η παρθενική τους συνάντηση έγινε το 1967 στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες».

Ο Έλληνας συνθέτης και μαέστρος Μίμης Πλέσσας μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τον Γιάννη Πουλόπουλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν είναι πως η παρθενική συνάντηση του συνθέτη με τον τραγουδιστή έγινε το 1967 στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» όπου πρωτοακούστηκαν τα τραγούδια «Έκλαψα χθες», «Απόψε κάποιος θα χαθεί» και «Πίσω από το παράθυρο». Αυτό που δεν ξέρουν όμως, είναι οι λεπτομέρειες της πρώτης τους συνάντησης η οποία ήταν εντελώς κινηματογραφική.

«Άκουσα για πρώτη φορά την μοναδική του φωνή του, στον Άγιο Ιερόθεο, στο Περιστέρι, σε μια οικοδομή όπου δούλευε τότε. Αντίκρισα ένα παλικάρι μικρόσωμο, σκιθρωπό, αγέλαστο που έβγαζε όμως μια χροιά εκπληκτική. Ένιωσα αμέσως πως αυτή η φωνή, μαζί με το ρεπερτόριό μου, μπορούν να κάνουν θαύματα. Κι επιβεβαιώθηκα γιατί κάποια από τα τραγούδια που κάναμε μαζί έσπασαν όλα τα ρεκόρ και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, τόσα χρόνια μετά να παραμένουν αξεπέραστα», θυμάται και αναφέρει στο protothema ο Μίμης Πλέσσας.

Αυτόματα το μυαλό μας πάει στην πρώτη σκηνή από την ταινία «Διπλοπενιές» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να τραγουδά το «Μάτια Βουρκωμένα» του Σταύρου Ξαρχάκου και ο μαέστρος μιας ορχήστρας, εντυπωσιασμένος από τη φωνή του, να του προτείνει να γίνει τραγουδιστής. Και αντιλαμβανόμαστε πως, τελικά, υπάρχουν κάποιες σκηνές από ταινίες, έχουν «παιχτεί» και στην αληθινή ζωή.

Από εκείνη την πρώτη στιγμή ο Μίμης Πλέσσας ήταν σίγουρος για τον Γιάννη Πουλόπουλο. Δεν χρειάστηκαν πρόβες, ηχογραφήσεις, γνώμες τρίτων. «Ήμουν απολύτως σίγουρος πως αυτή η φωνή μπορεί να αποδώσει μοναδικά όλο μου το ρεπερτόριο», εξομολογείται ο ίδιος. Πολύ σύντομα, βεβαίως, αποδείχθηκε πως το ένστικτό του ήταν απολύτως σωστό καθώς τα πρώτα τραγούδια που έκανε με τον Γιάννη Πουλόπουλο έγιναν σχεδόν αμέσως επιτυχίες.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τη δεύτερη συνεργασία τους στη μεγάλη οθόνη, σύμφωνα με το protothem, έναν χρόνο αργότερα, για τις ανάγκες της ταινίας «Μια κυρία στα μπουζούκια». Ο Γιάννης Πουλόπουλος εμφανίζεται σε κάποιες σκηνές να τραγουδά «Μη του μιλάτε του παιδιού» και «Απόψε κλαίει ο ουρανός» και μαγεύει τα πλήθη. Ο θρίαμβος όμως, θα έρθει μέσα από το φιλμ «Γοργόνες και Μάγκες» με τα τραγούδια «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» και «Καμαρούλα μια σταλιά» να απογειώνουν την δημοφιλία του τραγουδιστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments