Αθλητισμός

Formula 1: Απόλυτος κυρίαρχος και στο Βέλγιο ο Χάμιλτον

Formula 1: Απόλυτος κυρίαρχος και στο Βέλγιο ο Χάμιλτον
Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε και στο Grand Prix του Βελγίου και πήρε την 89η νίκη της καριέρας του. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Μπότας και Φερστάπεν.

Το φετινό πρωτάθλημα φάνηκε ότι θα είναι για έναν ρόλο από νωρίς. Από τις ελεύθερες δοκιμές που έγιναν στη Βαρκελώνη οι Mercedes έδειξαν ότι είναι ένα επίπεδο πάνω από τον ανταγωνισμό. Αυτό δίνει στον Λιούις Χάμιλτον την ευκαιρία να πάρει το 7ο πρωτάθλημα της καριέρας του ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο μαγικός κόσμος της Formula 1 ταξίδεψε στο Βέλγιο για το εντυπωσιακό Σπα.

Από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου φάνηκε ότι οι Mercedes και ο Χάμιλτον θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Ο Βρετανός κέρδισε την Pol Position και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βάλτερι Μπότας. Στην τρίτη θέση ξεκίνησε ο Μαξ Φερστάπεν και στην τέταρτη ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη Ρενό. Πριν την έναρξη του αγώνα ξεκίνησαν τα προβλήματα για ορισμένους πιλότους. Για την ακρίβεια για την ομάδα της McLaren καθώς ο Κάρλος Σάινθ είχε σπασμένη εξάτμιση και δεν μπορούσε να ξεκινήσει τον αγώνα.

Προβάδισμα από το “καλημέρα”

Ο Λούις Χάμιλτον έκανε εξαιρετική εκκίνηση και κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση. Οι πρωτοπόροι παρέμειναν στις θέσεις κάτι που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Το αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε στην πίστα μετά την σύγκρουση του Τζιοβανάτζι δεν επηρέασε ουσιαστικά τον αγώνα, ενώ η βροχή που μπορεί να περίμεναν πολλοί δεν ήρθε ποτέ. Μπορεί στις θέσεις του βάθρου να μην υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον,αλλά από την τέταρτη θέση και κάτω δόθηκε μεγάλη μάχη.

Ειδικότερα για την πέμπτη θέση έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος οι Όκον, Άλμπον και Νόρις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Grand Prix ήταν εξαιρετικό για την Ρενό που τελείωσε τον αγώνα στις θέσεις 4 και πέντε. Αντίθετα απογοητευτικός ήταν ο αγώνας για τις Φεράρι που έμειναν αμφότερες εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.  Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα ήταν η εξής: Χάμιλτον, Μπότας, Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Όκον, Άλμπον, Νόρις, Γκάσλι, Στρολ, Πέρεζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η νίκη ήταν η νούμερο 89 για τον Λιούις Χάμιλτον που κυνηγάει το ρεκόρ του Σουμάχερ με τις 91 νίκες σε Grand Prix. Όπως όλα δείχνουν μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν θα έχει κατακτήσει και αυτή την πρωτιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments