Ελλάδα

Κορωνοϊός Βύρωνας: 28 κρούσματα σε δομή ανηλίκων προσφύγων

Κορωνοϊός Βύρωνας: 28 κρούσματα σε δομή ανηλίκων προσφύγων
Κορωνοϊός Βύρωνας: Θετικά βρέθηκαν 28 άτομα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων. Η μονάδα τέθηκε σε καραντίνα.

Συναγερμός στον Βύρωνα μετά από την είδηση ότι εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα όπως μετέδωσε η αστυνομική συντάκτρια του Open TV Μίνα Καραμήτρου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ τα 20 κρούσματα αφορούν ανήλικους και τα υπόλοιπα εργαζόμενους της δομής.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν άλλα 183 ημερήσια κρούσματα

Ο ιός φαίνεται να επιμένει ακόμα καθώς και σήμερα ο αριθμός παραμένει τριψήφιος. Τις τελευταίες 24 ώρες συγκεκριμένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 183 εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 10317 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- έφτασαν τους 266 καθώς σήμερα είχαμε τέσσερις θανάτους με τελευταία απώλεια έναν 93χρονο που ήταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων. svg%3E

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 183 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10317, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2089 (20.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4570 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το Ηράκλειο Κρήτης τίθεται και αυτό σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Από αύριο 1/9 θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, δεν θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, και αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις όπως και η λειτουργία των λαϊκών αγορών. Επίσης προβλέπεται ότι για όσες επιχειρήσεις επηρεάζεται η λειτουργία τους, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης των εργαζομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments