Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – Κατέληξε 80χρονος στη Μυτιλήνη

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – Κατέληξε 80χρονος στη Μυτιλήνη
Κορωνοϊός Ελλάδα: Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 4 θανάτους στη χώρα και 183 νέα κρούσματα.

Νέος θάνατος από κορωνοϊό, ο πέμπτος κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταγράφηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο».

Πρόκειται για έναν 80χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 4 θανάτους στη χώρα και 183 νέα κρούσματα. Ωστόσο, με τον 80χρονο οι θάνατοι σήμερα στη χώρα φτάνουν τους πέντε και τους 268 συνολικά.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ σήμερα

Σήμερα ανακοινώνουμε 183 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10317, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2089 (20.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4570 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στον Βύρωνα

Συναγερμός στον Βύρωνα μετά από την είδηση ότι εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα όπως μετέδωσε η αστυνομική συντάκτρια του Open TV Μίνα Καραμήτρου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ τα 20 κρούσματα αφορούν ανήλικους και τα υπόλοιπα εργαζόμενους της δομής.

Εσπευσμένα στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μάλιστα ο κ. Αρκουμανέας θα έχει ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στις 9.30, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρει και το newshub.gr, η άφιξη του κ. Αρκουμανέα συμπίπτει με την έναρξη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο στις 6 το πρωί! Την ίδια ώρα αργά το απόγευμα, στις 7.20 μμ χτύπησε στα κινητά των Ηρακλειωτών μήνυμα από τη Γραμματεία της Πολιτικης Προστασίας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments