Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση στο ασφαλιστικό

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση στο ασφαλιστικό
ΣΥΡΙΖΑ: Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού πίσω από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Πατέλης. Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι “πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους”. Αυτή η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αξιωματική αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν αυτή την τοποθέτηση “μια κυνική ομολογία” που «αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο το πλάνο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τον τρόπο με τον οποίον η ΝΔ σπρώχνει την ιδιωτικοποίηση του συστήματος, επιλέγοντας κανιβαλικά πρότυπα».

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το τάιμινγκ της συγκεκριμένης δήλωσης. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι “στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”. Με λίγα λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ανοίγει ένα τέτοιο θέμα την ώρα που υπάρχει έξαρση με τον κορωνοϊό, αλλά και τα Ελληνοτουρκικά, προκειμένου να περάσει ύπουλα τις πολιτικές της. Τονίζουν επίσης ότι ο Αλέξης Πατέλης επέλεξε τα συγκεκριμένα λόγια για να κατευνάσει τους νέους καθώς “η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ανεργία”.

Περνάει στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι κόντρα στην κυβέρνηση στα σχέδια της τόσο στη Βουλή, όσο και στους εργασιακούς χώρους. Μάλιστα η τομεάρχης Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωσή της αναφέρει ότι: Η συνέντευξη του κ. Αλέξη Πατέλη, στο ΒΗΜΑ, είναι αποκαλυπτική. Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατά το μοντέλο του “ασφαλιστικού Πινοσέτ”, επανέρχεται στο προσκήνιο ως κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, με την κανιβαλική δήλωση ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», ουσιαστικά αναιρεί με μία φράση τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αναδιανεμητική της λειτουργία και κάθε στοιχείο αλληλεγγύης των γενεών. Δεν δίνει όμως καμία απάντηση για το πώς θα καταβάλλονται οι επικουρικές στους σημερινούς συνταξιούχους, αφού οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις.

Καμία φυσικά τοποθέτηση δεν κάνει και για το τεράστιο έλλειμμα δεκάδων δισ. που θα παραγάγει στα ασφαλιστικά ταμεία η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Έλλειμμα που θα κληθούν να πληρώσουν όχι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες.

Αλλά και καμία λέξη δεν λέει ο κ. Πατέλης για την έλλειψη οποιασδήποτε εγγύησης για τους νέους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα εκθέσουν τις εισφορές και τις μελλοντικές συντάξεις τους στον επενδυτικό κίνδυνο, γνωρίζοντας μόνο τι θα πληρώνουν και όχι τι σύνταξη θα λάβουν. Και φυσικά καμία εξήγηση δεν δίνει για το γιατί εκατομμύρια πολιτών να υποστούν ένα τέτοιο βάρος και να εισέλθουν σε ένα τέτοιο ρίσκο, όταν τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία -συμπεριλαμβανομένου του επικουρικού- παραδόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ με σημαντικό πλεόνασμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments