Πως Να

Πώς να φορτίσω το καινούριο κινητό

Πώς να φορτίσω το καινούριο κινητό
Καινούριο κινητό φόρτιση: Εδώ και χρόνια, οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υιοθέτησαν τις μπαταρίες λιθίου και για αυτό άλλαξε και ο τρόπος φόρτισης των φορητών συσκευών μας.

Τα κινητά τηλέφωνα από πολυτέλεια που ήταν πριν από αρκετά χρόνια, πλέον είναι αναγκαία για την καθημερινή μας επικοινωνία. Για αυτό μπορεί να λέμε ότι στον πλανήτη κυριαρχεί ο άνθρωπος, αλλά αυτό ισχύει τελικά για τα κινητά τηλέφωνα.

Καθημερινά βλέπουμε άτομα να κρατούν ένα smartphone και να περπατούν στον δρόμο. Οπότε αυτή η συσκευή φαίνεται πως έχει γίνει προτεραιότητα και αυτό σημαίνει, επειδή κοστίζουν τα κινητά, ότι θέλουμε να αντέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Και αυτό πώς θα συμβεί; Σαφώς προσέχοντας να μην μας πέσει κάτω το κινητό καθώς και φροντίζοντας για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Για αυτό οφείλουμε να ελέγχουμε τον τρόπο φόρτισης και ειδικότερα, την πρώτη φόρτιση.

Πώς πρέπει να γίνει η πρώτη φόρτιση;

Τα κινητά τηλέφωνα παλαιού τύπου απαιτούσαν πολύωρη φόρτιση την πρώτη φορά πριν την ενεργοποίησή τους. Αυτό δεν ισχύει για τα νέου τύπου smartphones και τις νέες μπαταρίες λιθίου. Φορτίζουμε τη συσκευή απλώς μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση στο 100%. H τεχνολογία φορτιστών και συστημάτων φόρτισης των κινητών έχει αλλάξει και τα περισσότερα, αν όχι όλα τα smartphones, σήμερα χρησιμοποιούν τεχνολογία energy saving.

Αυτό σημαίνει ότι όσες ώρες και να αφήσουμε το τηλέφωνο στη φόρτιση, όταν το κινητό γεμίσει στο 100% σταματάει να τραβάει ρεύμα από τον φορτιστή (και αντίστοιχα ο φορτιστής να δίνει ρεύμα) έως ότου πέσει στο 99% οπότε και θα ξαναενεργοποιηθούν και τα δύο συστήματα φόρτισης (φορτιστής – σύστημα φόρτισης κινητού). Άρα δεν υπάρχει πια κανένα νόημα να μείνει το κινητό τηλέφωνο 8-12-24 ώρες στην πρίζα για την πρώτη φόρτιση!

Πάντως, ίσως το πιο «επικίνδυνο» για την απόδοση της μπαταρίας είναι να την αφήσουμε να ξεφορτώσει τελείως. Για αυτό η καλύτερη χρονική στιγμή για φόρτιση είναι όταν η ένδειξη της μπαταρίας δείχνει μια τιμή κάτω από 10% με 20%. Και να σημειωθεί πως η πλήρης εκφόρτιση έχει καταστροφικές συνέπειες για τα ιόντα της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται.

Το «παράδοξο» με τις κινητές συσκευές τηλεφωνίας

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών πριν από ένα έτος, πιστοποιούν ότι εντός της παρούσας δεκαετίας ο αριθμός των ενεργών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και των συσκευών κινητής τηλεφωνίας είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Γης.

Αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάθε κάτοικος του πλανήτη έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι 1.1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν καν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό. Άρα δεν έχει νόημα να κατέχουν ένα κινητό. Στο τέλος του 2018, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών πιστοποιούσε ότι υπάρχουν περίπου 5.28 δισεκατομμύρια συνδέσεις στο mobile broadband, με το 45% από αυτές, δηλαδή 2.38 δισεκατομμύρια συνδρομητές, να το χρησιμοποιούν για να μπουν στο Facebook, τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments