Ελλάδα

Φωτιά Σοφικό Κορινθίας: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά

Φωτιά Σοφικό Κορινθίας: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά
Φωτιά Σοφικό Κορινθίας: Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού, στην Κορινθία. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαρθακογιάννη, στην ΕΡΤ: “Είναι πολύ καλή η εικόνα της πυρκαγιάς. Έχει περιοριστεί στον ορεινό όγκο και δεν υπάρχει απειλητικό μέτωπο. Ποτέ δεν απειλήθηκαν οι οικισμοί”.

Το χρονικό της φωτιάς:

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2:50 τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη αποτελούμενη από 43 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων, η οποία ρίχτηκε στην μάχη της κατάσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι όμως που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τις πρωινές ώρες οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά, Κόρφος και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, Βασίλη Νανόπουλο, στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία. Είναι αρκετοί και οι περισσότεροι είναι παραθεριστές. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. «Ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ», τόνισε ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος σημείωσε μιλώντας σε Μέσα ότι το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Πυροσβεστική βρίσκεται σε συναγερμό καθώς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς για 17 νομούς της χώρας:

Σύμφωνα με τους χάρτες και τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, η ημέρα χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη στη διάρκεια του καλοκαιριού, για την εκδήλωση φωτιάς. Για τον λόγο αυτό τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, , με δήλωσή του, όσο και το 112 με μήνυμα ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι Περιφέρειες που κινδυνεύουν άμεσα σήμερα:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ , ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια )
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Ιονίων Νήσων (ΠΕ , ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ , ΠΕ Χαλκιδικής)
  • Περιφέρεια Βορείου  (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments