Τεχνολογία

Τι δε θα μπορείς να κάνεις πλέον στο Facebook messenger

Τι δε θα μπορείς να κάνεις πλέον στο Facebook messenger
Facebook messenger: Το περιβάλλον της δημοφιλούς εφαρμογής άλλαξε και μαζί του έρχονται και αλλαγές στις δυνατότητες των χρηστών.

Το messenger του Facebook είναι από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές και έτσι η απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές έχει και θετικές αλλά και αρνητικές αντιδράσεις από τη μεγάλη γκάμα των καταναλωτών που επιλέγουν για την επικοινωνία τους το messenger. Ωστόσο συχνά κάνει αλλαγές ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να γίνει πιο χρηστικό.

Η νέα αλλαγή που ήρθε λοιπόν αφορά σε κάτι διαφορετικό και επηρεάζει σίγουρα την ασφάλεια των χρηστών. Το Facebook, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά ξεκίνησε να περιορίζει τον αριθμό προωθήσεων που μπορεί να κάνει κανείς μέσα από την υπηρεσία Facebook Messenger. Έτσι επιτρέπεται το forward κάποιου μηνύματος – link – αρχείου κλπ. σε έως 5 άτομα ή groups.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο η συγκεκριμένη εταιρεία. Ένα ίδιου τύπου μέτρο είχε πάρει και για την υπηρεσία WhatsApp με σκοπό να περιορίσει τη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων που αφορούν την πανδημία COVID-19.

Τριγμοί στις σχέσεις Facebook και Apple

Μία άλλη αλλαγή στο Facebook έφερε τριγμούς στη σχέση του με την Apple. Συγκεκριμένα, η Apple απαγόρευσε αναβάθμιση του Facebook που ενημέρωνε τους καταναλωτές για το μερίδιο του App Store. Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ενημέρωσε την Πέμπτη (27 Αυγούστου) το Reuters πως η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας απέρριψε την προσπάθεια της εφαρμογής να ενημερώσει τους χρήστες του iOS, πως η Apple θα παρακρατούσε το 30% των πωλήσεων στο νέο online events χαρακτηριστικό του. Έτσι, το Facebook αναγκάστηκε να προχωρήσει με την αναβάθμιση της εφαρμογής του, αφαιρώντας το συγκεκριμένο μήνυμα.

Πώς λειτουργούν τα online events του Facebook;

Να θυμίσουμε πως στα online events του Facebook ο χρήστης μπορεί να διοργανώνει ένα event, το οποίο για να το παρακολουθήσουν οι υπόλοιποι, θα χρεώνονται ένα ποσό που θα αποφασίσει ο διοργανωτής. Το Facebook έχει πει πως για τον πρώτο χρόνο δεν θα χρεώνει την υπηρεσία και όλα τα έσοδα θα καταλήγουν στον διοργανωτή. Στην περίπτωση της Apple όμως, ο διοργανωτής θα λαμβάνει το 70% των εσόδων, αφού το υπόλοιπο 30% θα το παρακρατά η Apple.

Για αυτό, το Facebook ζήτησε από την Apple να παραιτηθεί του μεριδίου της για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες εν μέσω πανδημίας, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε. Στον αντίποδα, ηApple, ενώ δεν προσέφερε δημόσια δήλωση, ενημέρωσε το Facebook πως παραβιάζει έναν κανόνα του App Store, σύμφωνα με τον οποίο οι developers απαγορεύεται να δείχνουν «άσχετες» πληροφορίες στον χρήστη.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, έπρεπε να έχουμε την επιλογή να βοηθάμε τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν που πάνε πραγματικά τα λεφτά με τα οποία σκοπεύουν να βοηθήσουν μικρές επιχειρήσεις. Δυστυχώς η Apple απέρριψε τη σημείωση διαφάνειας σχετικά με το φόρο του 30%, αλλά εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτήν την πληροφορία διαθέσιμη μέσα από την εφαρμογή», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση το Facebook

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments