Πολιτική

Φίλης άνοιγμα σχολείων: Δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής επιστροφή αν δεν υπάρξει «αραίωση» των μαθητών

Φίλης άνοιγμα σχολείων: Δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής επιστροφή αν δεν υπάρξει «αραίωση» των μαθητών
Φίλης άνοιγμα σχολείων: Σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών, ενώ τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ακούγονται καθώς είναι οι ειδικοί για το θέμα.

Ο τομεάρχης για ζητήματα εκπαίδευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μίλησε σε συνέντευξή του για το άνοιγμα των σχολείων και σχολίασε την προετοιμασία που έχει γίνει για να υπάρξει ασφαλής επιστροφή. Σύμφωνα με τον βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να σιγουρέψει το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια, ενώ τόνισε ότι η γνώμη των εκπαιδευτικών είναι πολύτιμη καθώς γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει στις σχολικές αίθουσες.

Μιλώντας για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως οι εκπαιδευτικοί σε κάθε περίπτωση παραμένουν οι ειδικοί τις εκτιμήσεις των οποίων θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν, για το κατά πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχτούν μαθητές. Επιπλέον ανέφερε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κομπάζει για προσλήψεις, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχει ανακοινώσει προσλαμβάνει τους μισούς αναπληρωτές σε σχέση με πέρυσι.

«Όπως και άλλοι ειδικοί γιατροί και άλλοι ειδικοί όπως ο κ. Μόσιαλος και η κ. Λινού επισημαίνουν πως δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αν δεν υπάρξει αραίωση του μαθητικού πληθυσμού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση υπήρξε εφησυχασμός.

«3 μήνες η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, υποτίμησε το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει δεύτερο κύμα, είχε μείνει στο success story της πρώτης περιόδου, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο είχε θέσει ζήτημα στη Βουλή για περαιτέρω μέτρα στην εκπαίδευση, χωρίς να πάρουμε ποτέ κάποια απάντηση.

Στο θέμα της εκπαίδευσης η κυβέρνηση δεν έχει κάποια πολιτική που να προβλέπει και να επιδιώκει λύσεις προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά μια πολιτική που ακολουθεί συμβουλές του ιδιωτικού τομέα, με νομοσχέδια που ενισχύουν την ιδιωτική εκπαίδευση και παραγνωρίζουν την αξία της δημόσιας εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και για την αντιπολιτευτική του τακτική

Όπως είπε ο κ. Φίλης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, έχει αναλάβει να οργανώσει μία μαχητική αντιπολίτευση, σε μια κυβερνητική οπλιτική που επιχειρεί να μειώσει το δημόσιο συμφέρον υπέρ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα πλαίσιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού.

Σχολιάζοντας τέλος την αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, κάνοντας ομόφωνα δεκτή την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φίλης τόνισε πως πρόκειται για μια διαδικασία που δεν θα μπορούσε να γίνει διαδικτυακά, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε συνέδριο είναι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ένα νέο ξεκίνημα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει την αντιπολιτευτική του πολιτική είναι αναγκαίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments