Ελλάδα

Είπε όχι ο Σωτήρης Τσιόδρας

Είπε όχι ο Σωτήρης Τσιόδρας
Σωτήρης Τσιόδρας: Ποιοι είναι οι λόγοι που βλέπουμε σπάνια πλέον τον καθηγητή στις οθόνες μας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι αυτός που στην πρώτη φάση της επιδημίας είχε αναλάβει τον ρόλο να ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες και να αιτιολογεί από ιατρικής σκοπιάς την χρησιμότητα των μέτρων που επέβαλε η πολιτεία. Το όνομά του έχει συνδεθεί τόσο με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που κάθε φορά που δεν εμφανίζεται αυτός αλλά κάποιος συνάδελφός του στην καθιερωμένη ενημέρωση, φουντώνουν οι φήμες πως ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας έχει πιθανόν αποστασιοποιηθεί ή διαφωνήσει με τα προτεινόμενα μέτρα.

Ωστόσο ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει τονίσει αρκετές φορές ότι η θέση μπροστά στις κάμερες δεν είναι αυτό το οποίο επιθυμεί. Ο καθηγητής το είχε διευκρινίσει αυτό από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος επιθυμεί  να βρίσκεται κοντά στους ασθενείς του, αλλά και να οργανώνει την αμυντική τακτική της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γι’ αυτό και το «όχι» του στo να εμφανίζεται πιο συχνά στην ενημέρωση για τον Covid-19 υπήρξε απόλυτο και ηχηρό.

Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες:

Γιατί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας απουσίαζε από την ενημέρωση των 6 μ.μ. της Παρασκευής μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά; Και τη θέση του πήρε έτερος καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χάρης Γώγος;

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα Covid-19 για αρκετές συνεχόμενες ημέρες δεν πέφτουν κάτω από τα 200; Μαθαίνω λοιπόν ότι ο κ. Τσιόδρας στην τελευταία συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων (αυτή που διήρκησε πέντε ώρες για να αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν τα ειδικά σχολεία και με ποιο τρόπο) ζήτησε να εμφανίζεται μόνον όταν είναι αναγκαίο.

Τέθηκε λοιπόν θέμα ποιος θα είναι στην ενημέρωση δίπλα στον κ. Χαρδαλιά την Παρασκευή, τη στιγμή που ο (αντικαταστάτης) του Γκίκας Μαγιορκίνης απουσίαζε με άδεια. Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα, κυρίως γυναικών επιστημόνων και τελικά αποφασίστηκε να αντικαταστήσει για αυτή την Παρασκευή τον κ. Τσιόδρα ο καθηγητής κ. Γώγος. Όπως και έγινε. Από την προσεχή εβδομάδα επανέρχεται ο κ. Μαγιορκίνης. Είναι πιθανόν στο μέλλον να δούμε και άλλους λοιμωξιολόγους να αναλαμβάνουν το καθήκον της ενημέρωσης των πολιτών μαζί με τον κ. Χαρδαλιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments