Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα Κυριακή 6/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα Κυριακή 6/09/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα: Ακόμη 144 νοσούντες στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 11.524. Στους 284 οι νεκροί.

Τριψήφιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα για ακόμη ένα 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι επιβεβαιωμένοι νοσούντες είναι 144 εκ των οποίων οι 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 11.524 και οι νεκροί -όπως φαίνεται και στο παρακάτω infographic– τους 284 καθώς σήμερα είχαμε τέσσερις θανάτους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 144 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.524, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

  • 2.245 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5017 (43.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (24.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 284 θανάτους συνολικά στη χώρα. 106 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στους 284 οι νεκροί:

Τελευταία θύμα του ιού στη χώρα είναι μια 90χρονη. Άφησε την τελευταία της πνοή  χθες το πρωί στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου νοσηλευόταν. Δεν είχε όμως καταχωρηθεί στο σύστημα. Ο 283ος νεκρός είναι ένας 74χρονος που νοσηλευόταν από τις 15 Αυγούστου στο νοσοκομείο της Λέσβου και φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ πρόκειται για το όγδοο θύμα της πανδημίας στο νησί.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως ακόμη δύο ηλικιωμένες, άφησαν την τελευταία τους πνοή τη νύχτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μετά από επιπλοκές εξαιτίας της πανδημίας. Η μια γυναίκα ηλικίας 75 ετών είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου και νοσηλευόταν στην κλινική Covid-19. Κατέληξε στις 5:30 τα ξημερώματα και σύμφωνα με τους γιατρούς είχε υποκείμενα νοσήματα, καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια. Πρόκειται για το 24ο νεκρό από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Τα γηροκομεία είναι οι αδύναμοι κρίκοι της πανδημίας, καθώς οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον ιό.

Η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε δομές ηλικιωμένων μπορεί να αποβεί μοιραία για τους υπερήλικες. Τα έως τώρα παραδείγματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό δείχνουν ότι η διασπορά του ιού στους οίκους ευγηρίας συνήθως οδηγεί σε πολλούς θανάτους. Μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα σε γηροκομεία στην Ελλάδα τίθεται σε εφαρμογή ένα δεκαήμερο πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλους τους οίκους ευγηρίας που λειτουργούν στη χώρα. Τους ελέγχους έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments