Ελλάδα

Γιαννιτσά κορωνοϊός: Έκλεισε προσωρινά το εργοστάσιο κονσερβοποιίας

Γιαννιτσά κορωνοϊός: Έκλεισε προσωρινά το εργοστάσιο κονσερβοποιίας
Γιαννιτσά κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας, με τον αριθμό τους να φτάνει προς το παρόν τα 46. Εργαζόμενοι από πέντε νομούς δουλεύουν στο εργοστάσιο. Συνεχίζεται η ιχνηλάτιση.

Τις τελευταίες ώρες μετρούν και μετρούν κρούσματα εργαζομένων του συγκεκριμένου εργοστασίου κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, που απασχολεί συνολικά 680 εργαζόμενους. Πάντως, η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, υπό το βάρος των εξελίξεων, διέκοψε τη λειτουργία της, όπως έγινε γνωστό απόψε.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πιο πολλοί από τους 680 εργαζόμενους, είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη. Με τα αποτελέσματα των ελέγχων να μην έχουν βγει όλα, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει κι άλλο. Όπως είναι φυσικό, στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, για να ιχνηλατηθούν και οι επαφές των εργαζομένων που βγήκαν θετικοί.

Εργαζόμενοι θετικοί από πέντε νομούς

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί προέρχονται από πέντε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας: Ειδικότερα, 13 προέρχονται από τη Γουμένισσα Κιλκίς, άλλοι 10 από την Πιερία, αρκετοί είναι από την Πέλλα και την Ημαθία, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των εργαζόμενων που μεταβαίνουν στο εργοστάσιο με λεωφορείο που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, ανάμεσά τους έχουν εντοπιστεί δύο που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί και χρήζουν νοσηλείας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης γίνονται τεστ και στους άλλους εργαζόμενους, τόσο από τα Γιαννιτσά όσο και από τη Γουμένισσα, αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, που θα αφορούν στην περιοχή της Γουμένισσας.

Εστίες υπερμετάδοσης τα εργοστάσια

Τα εργοστάσια αναδεικνύονται σε αδύναμους κρίκους της πανδημίας, καθώς η περίπτωση των Γιαννιτσών είναι η τρίτη μετά από τα πολλά κρούσματα σε εργοστάσια της Καβάλας και της Χαλκιδικής. Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε χώρες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα σε εργοστάσια τροφίμων που από ότι φαίνεται είναι πιο ευάλωτα στη διασπορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό έχει  να κάνει πιθανόν με τις θερμοκρασίες και την υγρασία που υπάρχει σε τέτοιους χώρους, και τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται με συνέπεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments