Ελλάδα

Μέσω διαδικτύου κλείνονται τα ραντεβού για τις κόντρες σε δημόσιους δρόμους

Μέσω διαδικτύου κλείνονται τα ραντεβού για τις κόντρες σε δημόσιους δρόμους
Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020, πριν μια εβδομάδα σχεδόν, έξω από το Ribas, στη Βάρκιζα, ένας μοτοσικλετιστής συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες σε τοπική ιστοσελίδα των νοτίων προαστίων η μοτοσικλέτα με κατεύθυνση το Λαγονήσι έκανε επίδειξη με σούζα, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο που έβγαινε κανονικά από τον δρόμο στο σημείο που βρίσκεται ένας μεγάλος βράχος. Ο οδηγός της σύρθηκε πολλά μέτρα πάνω στην άσφαλτο και τραυματίστηκε στο κεφάλι (δεν φορούσε κράνος). Είχε κανονικά τις αισθήσεις του όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ήταν άλλο ένα περιστατικό όπου σχεδόν κάθε βράδυ χιλιάδες άτομα συμμετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στήνοντας πάρτι με κόντρες, μουσική από τα ηχεία των “πειραγμένω” αυτοκινήτων και άφθονο αλκοόλ. Ειδικά μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα μαγαζιά στις 12 το βράδυ πολλοί είναι εκείνοι που έχοντας τα ποτά τους στο χέρι, ακούνε μουσική από τα οχήματά τους και παρακολουθούν τις κόντρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης οι νεαροί, συνήθως, οδηγοί που συμμετέχουν στους αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας, κλείνουν τα ραντεβού τους μέσω διαδικτύου για το μέρος και την ώρα της κόντρας. Οι περισσότεροι ανεβάζουν στη συνέχεια τα …κατορθώματά τους στο ίντερνετ για να καυχηθούν για τα όσα έχουν καταφέρει. Από τους ελέγχους της αστυνομίας έχει διαπιστωθεί ότι πέρα από την επικίνδυνη οδήγηση, κάποιοι οδηγοί που συμμετείχαν σε κόντρες, είτε είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημα τους είτε δεν είχαν μαζί τους δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με στελέχη της Τροχαίας σχεδόν κάθε 15θήμερο γίνονται παρόμοια διαδικτυακά καλέσματα με το στήσιμο των αυτοσχέδιων αγώνων να αλλάζει τόπο διεξαγωγής όπως στη Λ. Σχιστού, στο Πικέρμι, την Ν. Φιλαδέλφεια, το Ολυμπιακό Χωριό, την παραλιακή λεωφόρο και τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Με ραντάρ ελέγχου ταχύτητας αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων στήνουν μπλόκα σχεδόν καθημερινά σε διάφορα σημεία της Αττικής.

https://www.youtube.com/watch?v=1jR6pK-989s

Στόχος τους ο εντοπισμός οδηγών αυτοκινήτων που μετατρέπουν τους άδειους δρόμους κυρίως τις νυχτερινές ώρες σε αυτοσχέδιες πίστες αγώνων ταχύτητας, που προκαλούν ηχορύπανση με τις «πειραγμένες» εξατμίσεις τους και παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συχνά βεβαιώνουν παραβάσεις που αποτελούν βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων όπως η υπερβολική ταχύτητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments