Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Καρέρα για τον μεγάλο τελικό

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Καρέρα για τον μεγάλο τελικό
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Όπως όλα δείχνουν ο Μάσιμο Καρέρα θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3.

Μπορεί ο τελικός Κυπέλλου να πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά πλέον βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τη σέντρα. Όλο αυτό το διάστημα ο Μάσιμο Καρέρα και ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζουν τα πλάνα του για το παιχνίδι που θα κλείσει την περασμένη σεζόν. Οι δυο προπονητές προετοιμάζονται με ειδικές συνθήκες καθώς μετά από απόφαση της FIFA το ματς θα γίνει με τα περσινά ρόστερ κάτι που σημαίνει ότι καμία μεταγραφή ή επιστροφή δανεικού δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Μάσιμο Καρέρα αναγκάστηκε να αλλάξει λίγο τα πλάνα του. Αν ο τελικός είχε γίνει στις 30 Αυγούστου τότε ο Ιταλός θα κατέβαζε την ομάδα του με τρία στόπερ. Ωστόσο μετά την αναβολή ο Λάτσι τραυματίστηκε στην προπόνηση και η συμμετοχή του στον τελικό του Σαββάτου παραμένει αβέβαιη. Αυτό αναγκάζει τον Καρέρα να αλλάξει το σύστημα του καθώς αυτή τη στιγμή έχει σίγουρους μόνο τους Σβάρνα και Τσιγκρίνσκι για το κέντρο της άμυνας.

Καταλήγει στο 4-3-3 ο Καρέρα

Ετοιμοπόλεμοι κεντρικοί αμυντικοί είναι οι Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας, οπότε αυτοί θα είναι και βασικοί στο ματς του Σαββάτου, με τους Λόπες και Μπακάκη να παίρνουν θέση στα δύο άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Αν γίνει η έκπληξη με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, τότε ο Μπακάκης θα πάει σε ρόλο τρίτου στόπερ και ο Παουλίνιο θα είναι ο δεξιός μπακ-χαφ.

Αντρέ Σιμόες, Νέναντ Κρίστιτσιτς και Πέτρος Μάνταλος θα είναι η τριάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση, κορυφή θα είναι ο Ολιβέιρα, έχοντας στα άκρα τους Λιβάγια (αριστερά) και Βέρντε (δεξιά). Θυμίζουμε ότι ο Καρέρα δεν μπορεί να υπολογίσει τους Ντάμιαν Σιμάνσκι και Κώστα Γαλανόπουλο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και αναμένεται να χάσουν και τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι εξαιτίας της απόφασης της FIFA που αναγκάζει τις ομάδες να παίξουν με τα περσινά ρόστερ, ο Μάσιμο Καρέρα δεν μπορεί έχει στη διάθεση του τους Εμάνουελ Ινσούα, Νασίμ Χνιντ, Καρίμ Ανασαριφάρντ, Πέταρ Καρακλάγιτς, Γιάννη Ιατρούδη και στον Μπράιτ Ενομπακάρε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments