Ελλάδα

Φωτιά Κερατέα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Σοβαρές ζημιές σε σπίτια

Φωτιά Κερατέα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Σοβαρές ζημιές σε σπίτια
Φωτιά Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στην Ανάβυσσο και την Κερατέα. Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές εστίες αναζωπύρωσης. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αποτελούν κίνδυνο για αναζωπύρωση.

Στο σημείο παραμένει το σύνολο των επίγειων δυνάμεων με 48 οχήματα, 185 πυροσβέστες και 10 πεζοπόρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι όλες οι πυρκαγιές στη χώρα βρίσκονται σε ύφεση και ότι είναι σε γενική επιφυλακή όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να γίνει έλεγχος της κατάστασης από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ώστε να καταρτιστεί νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σημειώνεται πως πέντε οικισμοί εκκενώθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί αρκετά σπίτια. Οι κάτοικοι φιλοξενήθηκαν τη νύχτα σε ξενοδοχεία της περιοχής ενώ ο δήμαρχος Σαρωνικού κήρυξε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Πέτρος Φιλίππου σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ κάλεσε τους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή να μην επιστρέψουν καθώς συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης. Μάλιστα όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας κάηκε σπίτι στη Φέριζα από αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν.  Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λούκας, ανέφερε πως κάηκαν σπίτια, ζώα και αγροτικές καλλιέργειες. Περίπου 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές σύμφωνα με τον ίδιο.

Συναγερμός και σήμερα στην Πυροσβεστική:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Ακολουθεί ο χάρτης πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας:

Η  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την  Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments