Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανησυχούν οι πολίτες, αλλά δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανησυχούν οι πολίτες, αλλά δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Οι πολίτες ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και για την Τουρκική προκλητικότητα ωστόσο δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα για το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση πήρε τα εύσημα από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ύφεση ρεκόρ, ενώ και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση των άνεργων καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν άντεξαν το Lockdown και έχουν προχωρήσει σε απολύσεις ή ακόμα χειρότερα έχουν βάλει λουκέτο οριστικά και αμετάκλητα.

Την ίδια ώρα η Τουρκική προκλητικότητα δεν έχει σταματήσει. Όλα τα παραπάνω προκαλούν έντονη ανησυχία στην κοινωνία. Οι πολίτες φέρονται να φοβούνται τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να αφήσει η πανδημία, ενώ υπάρχει έντονος φόβος για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία με όλα όσα έχουν γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll τα παραπάνω θέματα προκαλούν ανησυχία, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης

Η Κυβέρνηση δείχνει να συγκεντρώνει σημαντική στήριξη από την κοινή γνώμη. Οι χειρισμοί της και στα τρία προβλήματα φωτιά γίνονται αποδεκτές από σημαντικές πλειοψηφίες. Τους συνολικούς χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά αποδέχεται το 67 %, στην περίπτωση του κορονοιού το 70% και στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται, αφού πέραν των ψηφοφόρων της Ν.Δ σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί απόλυτα στο πολιτικό σκηνικό αφού διαθέτει το 67.7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ το 70% τον κρίνει θετικά ως Πρωθυπουργό. Μάλιστα τα ποσοστά αυτά αυξάνονται. Δείχνει να διαθέτει ένα διακομματικό ακροατήριο που τον αντιμετωπίζει θετικά και βασικά με εμπιστοσύνη.

Το σκηνικό αυτό διαμορφώνεται και λόγω των χαμηλών ποσοστών υιοθέτησης της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της μη εμφάνισης αυτή την χρονική συγκυρία αποδεκτών εναλλακτικών λύσεων . Στο ερώτημα αν θα τα κατάφερνε καλύτερα μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που αφορούν στα Ελληνοτουρκικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής ΝΑΙ και Μάλλον ναι απαντούν το 19%, το 15% και το 18%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9% του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα. Τα παραπάνω στοιχεία εξηγούν πλήρως την επικράτηση και της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 40.3% ( 41.2% τον Ιούλιο ) έναντι 19.5% ( 20.7% τον Ιούλιο) . Έτσι η διαφορά Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου γίνεται 20.8% έναντι 20.5% τον Ιούλιο. Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ διατηρούν τις επιδόσεις τους που εμφάνιζαν τον Ιούλιο με 5.8% και 5% αντίστοιχα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.

Έντονη ανησυχία για την Τουρκική προκλητικότητα

Υπάρχει μια έντονη ανησυχία λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας . Το 61% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου .

Δεν πιστεύουν στον Κορωνοϊό

Το 17% θεωρεί σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορωνοιού και ύπαρξης διεθνούς συνωμοσίας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που δεν τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί( μάσκες κ.λ.π ) πέφτει στο 9%, ποσοστό μη υποτιμητέο βεβαίως . Εκφράζεται πάντως μια αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση από το 72%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments