Πολιτική

Πέτσας κορωνοϊός μάσκα: «Δεν είναι στο τραπέζι η καθολική χρήση της»

Πέτσας κορωνοϊός μάσκα: «Δεν είναι στο τραπέζι η καθολική χρήση της»
Πέτσας κορωνοϊός μάσκα: Τέλος στις φήμες που ήθελαν την κυβέρνηση να ανακοινώνει την καθολική χρήση της μάσκας έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ενδεχόμενο να επιβληθεί η καθολική χρήση της μάσκας εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας, στον Ant1 είπε πως  «η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο» είπε και ξεκαθάρισε πως «το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι».

«Τις ημέρες που υπάρχουν πολλά κρούσματα είναι από συγκεκριμένες εστίες, όπως η περίπτωση των Γιαννιτσών» διευκρίνισε και παράλληλα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου:

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε» σημείωσε. Μάλιστα, ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις  απάντησε:«Όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν οι αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή». Επίσης, είπε πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχει γίνει η διανομή των μασκών στα σχολεία Αναφορικά με την παροχή μασκών στους μαθητές, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ειδική μνεία στα γεγονότα στη Μόρια:

«Είναι ένα πρόβλημα που έχουμε εδώ και πολλούς μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την κατασκευή κλειστής δομής στο νησί. «Είχαμε αντιδράσεις, μετά είχαμε αδράνεια στις εργασίες κατασκευής, ενώ σε άλλα νησιά, όπως στη Σάμο, προχώρησαν οι εργασίες», σημείωσε και αναφέρθηκε στη μείωση των φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ της Μόριας, που από 23.000 έφτασαν να είναι 12.000.

Υπογράμμισε δε, πως: «Από το πρώτο βράδυ της φωτιάς, είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να τακτοποιηθούν 3.000 – 4.000 άστεγοι. Όμως οι φωτιές το 2ο και 3ο βράδυ κατέστρεψαν ολοκληρωτικά το ΚΥΤ, με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι οι άνθρωποι άστεγοι». Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς  απάντησε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ενώ διευκρίνισε πως δεν θα γίνουν ανακοινώσεις εάν η κυβέρνηση δεν έχει συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία της έρευνας. «Δεν μπήκαν μόνες τους οι φωτιές, στόχος ήταν να καταστραφεί η δομή. Το ένα σενάριο ήταν να καταστραφεί το καμπ και το άλλο να υποκινήθηκαν για άλλους λόγους» είπε.

Τέλος, ο κ. Πέτσας μίλησε και για την επόμενη ημέρα στη δομή φιλοξενίας:  «Το πρόβλημα με την τοπική κοινωνία είναι οι τοπικοί άρχοντες, για αυτό τους καλέσαμε χθες. Η λύση πρέπει να είναι άμεση. Το θέμα είναι πόσους μπορεί να χωρέσει το νησί. Δεν μπορούν να φύγουν όλοι. Δεν μπορεί να υλοποιούνται όλοι οι άλλοι πυλώνες, όπως η φύλαξη των συνόρων, οι επιστροφές και να μην υλοποιείται το σχέδιο μόνο σε ένα νησί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments