Πολιτική

Κουμουτσάκος για Ακάρ: Όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο

Κουμουτσάκος για Ακάρ: Όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο
Κουμουτσάκος για Ακάρ: Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, χαρακτηρίζοντας παραληρηματικό τον λόγο του Τούρκου υπουργού.

Να μην ανησυχεί ιδιαίτερα φαίνεται η Αθήνα από τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χαλουσί Ακάρ, που είπε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα καλά θα κάνει να σωπάσει για να μη γίνει μεζές. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε τη δήλωση παραληρηματική και την απέδωσε σε απώλεια ψυχραιμίας. Σημείωσε επίσης «όταν δεν είσαι στο τραπέζι είσαι στο πιάτο».

Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς-Γαλλία-Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος λέγοντας ότι αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική της αυθαιρεσίας.

Τι δήλωσε ο Ακάρ

«Όσοι εξυφαίνουν συνωμοσίες εις βάρος της Τουρκίας, όπως και στο παρελθόν, θα υποστούν και σήμερα πανωλεθρία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για να μειωθεί η ένταση (σ.σ. στην Ανατολική Μεσόγειο) απλώς αρκεί να σιωπήσουν ορισμένοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, απλώς να σιωπήσουν» δήλωσε ο Ακάρ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στη γειτονική μας Ελλάδα να μην επιτρέψει να την χρησιμοποιήσουν για χάρη των συμφερόντων ορισμένων χωρών και να μην γίνει ο ‘μεζές’ τους (σ.σ. το ορεκτικό τους) για τον σκοπό αυτό».

Αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε σε ύφος που πρόδιδε εκνευρισμό: «Προσπαθούν να προκαλέσουν ρωγμή στην ενότητα και την ακεραιότητά μας, υπερβαίνοντας τα όρια και τις δυνάμεις τους. Τα λόγια τους αυτά που στοχεύουν να δημιουργήσουν διχόνοια δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στο έθνος μας».

Στο ίδιο πνεύμα και ο Ερντογάν

Σε νέες ακραίες δηλώσεις ωστόσο προχώρησε και ο Ερντογάν – «Είμαστε μεγάλοι, δεν μπορείτε να μας φάτε» Την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασαν οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη MED7, στην Κορσική, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα και τις προκλητικές ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκνευρισμένος με την εξέλιξη αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανάρτησε ένα βίντεο στα social media επιδιώκοντας να απαντήσει με τον δικό του τρόπο.

Στο εν λόγω βίντεο, ο Ερντογάν κάνει δήλωση αρκετά χρόνια πριν μιλώντας για «ένα τραπέζι των λύκων» που έχει στηθεί από κάποιους που θέλουν να «φάνε την Τουρκία». «Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζετε και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγήσετε, όμως εμείς είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments