Πολιτική

Μηταράκης μετανάστες: Ομαλά συνεχίζεται η είσοδος των αιτούντων άσυλο στον νέο καταυλισμό

Μηταράκης μετανάστες: Ομαλά συνεχίζεται η είσοδος των αιτούντων άσυλο στον νέο καταυλισμό
Μηταράκης μετανάστες: Παράλληλα, τόνισε πως σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται τόσο οι υγειονομικές μονάδες όσο και οι υπηρεσίες ασύλου.

Δηλώσεις σχετικά με τον νέο καταυλισμό της Μυτιλήνης έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Συνεχίζεται ομαλά η είσοδος αιτούντων άσυλο στο νέο καταυλισμό, στον οποίο βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τόσο οι υγειονομικές μονάδες όσο και οι υπηρεσίες ασύλου», σημείωσε σήμερα Κυριακή (13 Σεπτεμβρίου) σε δήλωση του στα μέσα ενημέρωσης από τον νέο καταυλισμό στο ελληνικό νησί.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως συνεχίζεται κανονικά η τροφοδοσία με φαγητό και νερό καθώς και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους αιτούντες άσυλο «τόσο σε αυτούς που είναι μέσα στον καταυλισμό όσο και σε αυτούς που δυστυχώς είναι έξω από αυτόν».

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες αυτές τις μέρες «πρώτη προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, των αιτούντων άσυλο και του προσωπικού. Σε αυτή την κατεύθυνση, κατέληξε ο κ. Μηταράκης, «εργαζόμαστε με τη νέα δομή. Να καλύψει γρήγορα τις ανθρωπιστικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Και στη συνέχεια να συνεχίσουμε την αποσυμφόρηση με ομαλό τρόπο, αποσυμφόρηση που ξεκινήσαμε από τις αρχές του έτους και την οποία υλοποιούμε με επιτυχία».

Σε υγειονομική απομόνωση οι θετικοί στον κορωνοϊό μετανάστες

Θυμίζουμε πως επτά πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 300 που εξετάσθηκαν κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού.

Δύο από αυτούς ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στον Καρά Τεπέ.

Πώς γίνεται η διαδικασία εισαγωγής στη νέα δομή;

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται.

τη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν πάσχουν από τη νόσο του κορονοιού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, καθώς χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments