Αθλητισμός

Ζοσέ Σα Ολυμπιακός: Το τεστ για τα play off του Champions League μετά τον τραυματισμό

Ζοσέ Σα Ολυμπιακός: Το τεστ για τα play off του Champions League μετά τον τραυματισμό
Ζοσέ Σα Ολυμπιακός: Έχει βγάλει τον νάρθηκα και εντός της εβδομάδας θα δοκιμάσει το χέρι του για να δει πώς μπορεί να βοηθήσει.

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Ζοσέ Σα μετά από έναν μήνα παρουσίας στην Πορτογαλία, όπου έκανε το βασικό στάδιο της αποκατάστασης του σοβαρού τραυματισμού του στο χέρι.

Πλέον, ο Πορτογάλος γκολκίπερ έχει βγάλει τον νάρθηκα και εντός της εβδομάδας θα δοκιμάσει το χέρι του για να δει, αν μπορεί να βοηθήσει στα play off του Champions League με Ερυθρό Αστέρα ή Ομόνοια. Είναι λοιπόν, σε μια διαδικασία να επανέλθει σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και κατ’ επέκταση να βοηθήσει και στα επίσημα ματς που ακολουθούν. Προς το παρόν βέβαια, δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την Παρασκευή (18 Σεπτεμβρίου) στο Καραϊσκάκη.

Ο αρχικός του στόχος φυσικά ήταν να προλάβει τα play off του Champions League, με το πρώτο ματς να είναι 22 – 23 Σεπτεμβρίου. Για αυτό θα το παλέψει, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ο τεχνικός στο λιμάνι θα τον έχει σίγουρα στη διάθεσή του σε μία εβδομάδα. Αυτό που θα καθορίσει αν θα επιστρέψει στο γήπεδο είναι εικόνα που θα παρουσιάσει στον Ρέντη. Το βασικό θέμα είναι ωστόσο, πότε θα βρίσκεται σε θέση να βοηθήσει ο Ζοσέ Σα. Και είναι ένα ζήτημα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας.

Πάντως,, ο Τζολάκης τα πήγε πολύ καλά στον τελικό. Για αυτό δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά αν και υπάρχει και η επιλογή του Κρίστινσον. Όμως, είναι πιθανό το σενάριο ο Πέδρο Μαρτίνς να θέλει να ανταμείψει τον Τζολάκη για την εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ. Για την ώρα λοιπόν, Τζολάκης και Κρίστινσον είναι εκείνοι που έχουν το προβάδισμα, με τον Σα να φαίνεται αποφασισμένος και αισιόδοξος ότι θα προλάβει.

O Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στη Σούπερ Λίγκα, για τον Ολυμπιακό Πειραιώς εντάχθηκε στη Μαρίτιμο σε ηλικία 18 ετών. Στις 23 Ιανουαρίου 2013 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, παίζοντας και τα 90 λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολιβεϊρένσε για τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της Πορτογαλίας. Την ίδια χρονιά ο Σα προήχθη στην πρώτη ομάδα από τον προπονητή Πέδρο Μαρτίνς. Έπαιξε το πρώτο παιχνίδι του στην Πριμέιρα λίγκα στις 18 Αυγούστου στην εντός έδρας νίκη με αντίπαλο την Μπενφίκα και κράτησε τη θέση του και στο επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Πόρτο, όπου όμως η ομάδα του ηττήθηκε με 0-3.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2016, τόσο ο Σα όσο και ο συμπαίκτης του Μουσά Μαρεγκά υπέγραψαν στην Πόρτο με συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών και ενός εξαμήνου, με τις υπηρεσίες του πρώτου να αγοράζονται για 1.500.000 ευρώ. Ο Σα έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League στις 17 Οκτωβρίου του 2017, ξεκινώντας βασικός στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 2-3 για την φάση των ομίλων, με αντίπαλο τη Λειψία.

Έγινε βασικός από εκείνο το σημείο και έπειτα, αλλά μετά από μια εντός έδρας ήττα με 5-0 από την Λίβερπουλ, πάλι για την ίδια διοργάνωση, ξανά έχασε την θέση του. Στις 31 Αυγούστου του 2018 ο Σα εντάχθηκε στον Ολυμπιακό με ετήσιο δανεισμό. Έγινε βασικός λίγο μετά την άφιξή του, ενώ την ομάδα προπονούσε ο συμπατριώτης του και πρώην προπονητής του στη Μαρίτιμο, Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, στις 15 Μαΐου 2019, o Σα συμφώνησε για συμβόλαιο 4 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments