Κόσμος

Μόρια μετανάστες: Οι Βρυξέλλες θα υποδεχτούν 12 ασυνόδευτους ανήλικους

Μόρια μετανάστες: Οι Βρυξέλλες θα υποδεχτούν 12 ασυνόδευτους ανήλικους
Μόρια μετανάστες: «Είναι μια δίκαιη συνεισφορά βάσει του τι κάνουμε και της διαθέσιμης χωρητικότητας», τόνισε ο εκπρόσωπος της υπουργού υπεύθυνης για τη μετανάστευση Μάγκι Ντε Μπλοκ.

Ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας προτίθεται να πάρει το Βέλγιο σύμφωνα με την εφημερίδα De Morgen.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το επιτελείο της υπουργού, υπεύθυνης για τη μετανάστευση, Μάγκι Ντε Μπλοκ, επιβεβαίωσε την πληροφορία για υποδοχή 12 ανηλίκων. «Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού και προσέθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις Ελληνικές Αρχές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα 12 ανήλικα άτομα αποτελούν το 3% των 400 ανηλίκων που θέλει να μετεγκαταστήσει η ΕΕ από τη Μόρια. «Είναι μια δίκαιη συνεισφορά βάσει του τι κάνουμε και της διαθέσιμης χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια διαρθρωτική ευρωπαϊκή λύση», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ντε Μπλοκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα έρθουν οι ανήλικοι στο Βέλγιο.

Όπως αναφέρεται, η πρόθεση που  υπάρχει, είναι να φιλοξενηθούν σε ένα κέντρο παρατήρησης και προσανατολισμού, από το οποίο θα μετακινηθούν σε συγκεκριμένους χώρους υποδοχής. Σημειώνεται, πως το Βέλγιο έχει προχωρήσει και στην αποστολή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, μετά την πυρκαγιά στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και μεταναστών στη Μόρια.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής πρεσβείας στην Ελλάδα, το Βέλγιο προσέφερε 8 τόνους ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως υπνόσακους, κουβέρτες και στρώματα ύπνου που μεταφέρθηκαν με C-130 της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας και παραδόθηκαν το Σάββατο στις Ελληνικές Αρχές. Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έχουν συμφωνήσει να υποδεχθούν περίπου 1.500 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά κατόπιν της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Οι πηγές φανέρωσαν στο Reuters πως η Γερμανία θα φιλοξενήσει πρόσφυγες των οποίων τα αιτήματα ασύλου έχουν ήδη γίνει δεκτά προσθέτοντας πως δεν θα πάρει πρόσφυγες μόνο από τη Λέσβο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ζεεχόφερ έκανε τη σχετική πρόταση και η Μέρκελ συμφώνησε. Κορυφαίοι πολιτικοί από τα κόμματα που μετέχουν στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, είχαν συμφωνήσει να προσπαθήσουν να καταλήξουν μέχρι την Τετάρτη (16 Σεπτεμβρίου), σε μια συμφωνία για το πόσους πρόσφυγες θα μπορούσαν να δεχθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments