Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: Ρώσοι κατάσκοποι πίσω από τη δηλητηρίασή του σύμφωνα με τον Ράαμπ

Αλεξέι Ναβάλνι: Ρώσοι κατάσκοποι πίσω από τη δηλητηρίασή του σύμφωνα με τον Ράαμπ
Αλεξέι Ναβάλνι: Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, που έκανε δηλώσεις από την Ουάσιγκτον, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, δήλωσε πως χαιρετίζει τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Ναβάλνι.

Η Βρετανία είπε σήμερα ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει σχετικά με τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διέπραξαν την επίθεση με το χημικό όπλο Νόβιτσοκ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, που έκανε δηλώσεις από την Ουάσιγκτον, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, δήλωσε πως χαιρετίζει τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Ναβάλνι, όμως ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει εξηγήσεις, καθώς η χρήση ενός χημικού όπλου είναι απαράδεκτη.\ «Η ρωσική κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να εξηγήσει τι συνέβη στον κύριο Ναβάλνι», τόνισε ο Ράαμπ.

«Όπως η Βρετανία βλέπει τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να δούμε οποιαδήποτε ευλογοφανή εναλλακτική εξήγηση στο ότι αυτό διεπράχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όμως μετά βεβαιότητας η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει», υπογράμμισε ο Ράαμπ. Ο Ναβάλνι δημοσίευσε μια φωτογραφία από νοσοκομείο του Βερολίνου χθες, όπου κάθεται στο κρεβάτι, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του. Λέει πως μπορεί τώρα να αναπνέει από μόνος του, αφού δηλητηριάστηκε στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα.

H πρώτη φωτογραφία του Ναβάλνι μετά το κώμα

Ο Ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφία του όπου εμφανίζεται καθιστός στο κρεβάτι του νοσοκομείου περιστοιχισμένος από την σύζυγό του και δικούς του ανθρώπους και ένα μήνυμα λέγοντας ότι μπορεί πλέον να αναπνέει χωρίς υποστήριξη, καθώς αναρρώνει από τον δηλητηριασμό του στο τέλος του Αυγούστου.

«Γεια, είμαι ο Ναβάλνι. Μου λείπετε όλοι. Ακόμη δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα, αλλά χθες μπόρεσα να αναπνεύσω όλη την ημέρα μόνος μου. Πράγματι μόνος μου». Η κατάσταση της υγείας του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξεί Ναβάλνι βελτιώθηκε περαιτέρω, έχει αποσυνδεθεί πλήρως από την αναπνευστική συσκευή και μπορεί κατά διαστήματα να σηκώνεται από το κρεβάτι του, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου στο οποίο νοσηλεύεται.

«Η κατάσταση της υγείας του Αλεξί Ναβάλνι βελτιώθηκε. Ο ασθενής μπόρεσε να αποσυνδεθεί πλήρως από την αναπνευστική συσκευή» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «γίνεται όλο και πιο κινητικός και ήδη είναι σε θέση κατά διαστήματα να σηκώνεται από το κρεβάτι του». Το νοσοκομείο Charite υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι δημοσιεύεται με τη δίκη του συγκατάθεση και της συζύγου του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments