Διεθνή

Τραμπ εμβόλιο: «Σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες θα το έχουμε»

Τραμπ εμβόλιο: «Σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες θα το έχουμε»
Τραμπ εμβόλιο: Πολύ κοντά στο να έχουμε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είμαστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αισιόδοξος για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός δήλωσε χθες, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ότι ένα εμβόλιο κατά του θανατηφόρου ιού ενδέχεται να βρίσκεται τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μακριά, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας, αλλά και της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc., που έχουν διατυπωθεί προηγούμενα μέσα στο μήνα.

Μάλιστα, μιλώντας σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί, σύντομα. «Είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

Πάντως χθες τα περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 37.017 στα 6,61 εκατομμύρια.

Την προηγούμενη ημέρα, ήταν στα 6,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, όπως δείχνει η καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Παράλληλα, οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.105 στους 195.699 θανάτους. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν καταμετρηθεί 194.594 θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μόνο στην Καλιφόρνια τουλάχιστον 148 άνθρωποι χθες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην πολιτεία στους 14.616.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται στη Μεγάλη Βρετανία -μετά από μια μικρή διακοπή-, στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε αναστολή. Η εξέλιξη αυτή έχει ανησυχήσει τη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ καθώς πρόκειται για την βιωσιμότητα ενός από τα ταχύτερα πειραματικά πλάνα για την προστασία από την πανδημία. Οι δοκιμές είχαν διακοπεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς ένας εθελοντής στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε πρόβλημα στον νωτιαίο μυελό. Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, δεν πρόκειται για παρενέργεια του φαρμάκου και ως εκ τούτου, δόθηκε η άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Υγείας (MHRA) της Βρετανίας για τη συνέχιση της έρευνας στη χώρα. Ωστόσο, η εγγραφή νέων συμμετεχόντων στη μελέτη και άλλες διαδικασίες δοκιμής παραμένουν σταματημένες στις ΗΠΑ, εν αναμονή έρευνας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Εν τω μεταξύ, ερευνητές του πανεπιστημίου UCLA που βγήκε τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα υποστηρίζουν ότι ο φονικός ιός υπήρχε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον περασμένο Δεκέμβριο, περίπου ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαν μέχρι σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Σύμφωνα με την έρευνα, από τις 22 Δεκεμβρίου, παρατηρήθηκε μια στατιστικά σημαντική αύξηση στις επισκέψεις σε κλινικές και νοσοκομεία από ασθενείς που ανέφεραν αναπνευστικές ιώσεις. Το CDC υποστηρίζει ότι ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στις ΗΠΑ θεωρείται ότι ήταν ένας άνδρας από την Ουάσινγκτον, ο οποίος είχε επισκεφτεί τη Γουχάν της Κίνας. Το πρώτο αυτό κρούσμα είχε αναφερθεί τον Ιανουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments