Ελλάδα

Κορωνοϊός Κερατσίνι: Η απάντηση του ΕΟΔΥ για το θετικό κρούσμα στο σχολείο

Κορωνοϊός Κερατσίνι: Η απάντηση του ΕΟΔΥ για το θετικό κρούσμα στο σχολείο
Κορωνοϊός Κερατσίνι: «Αλαλούμ» με θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε Γυμνάσιο στο Κετσίνι. Τι συνέβη.

Με δελτίο Τύπου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε σε σχολείο στο Κερατσίνι. Αρχικά ο μαθητής είχε ενημερωθεί πως το τεστ, στο οποίο υπεβλήθη, είναι αρνητικό και πήγε σχολείο. Στη συνέχεια όμως ενημερώθηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν λάθος και τελικά ήταν θετικός. Όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, δεν φέρει καμία ευθύνη για το λανθασμένο αυτό αποτέλεσμα καθώς ανακοινώνεται από το εργαστήριο που έχει κάνει το τεστ και όχι απ΄τον ίδιο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

“Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν σε λανθασμένη διάγνωση τεστ σε μαθητή στο Κερατσίνι (αρχικά αρνητικός και τελικά θετικός στον κορωνοϊό) αξίζει να διευκρινιστεί, ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.  Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή”.

Τι δηλώνει ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου:

Μιλώντας στα Μέσα για το περιστατικό, ο διευθυντής του Γυμνασίου, όπου φοιτά ο μαθητής ανέφερε: “Ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΔΥ ότι κάποιο παιδί θα παραμείνει στο σπίτι του για 14 μέρες επειδή είναι θετικό. Δεν μας δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για να ακολουθήσουμε στο πλαίσιο του τμήματος είτε στο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου. Μας είπαν πως δεν υπάρχει λόγος να παρθεί κάποιο μέτρο. Δεν γνωρίζω ποια διαδικασία έχει ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ και αν έχει γίνει ιχνηλάτηση.

Ο μαθητής πάντως βρέθηκε τη Δευτέρα στο σχολείο στον αγιασμό. Μπήκε στην τάξη και ήρθε σε επαφή με τους συμμαθητές του, φορώντας βεβαίως όλοι μάσκα. Στεναχωριέμαι γιατί πάρα πολλοί γονείς πανικοβάλλονται και σκέφτονται τα παιδιά τους. Μόνο μια μητέρα με ρώτησε αν ο μαθητής και η οικογένειά του είναι καλά. Γενικά παιδιά δεν έρχονται γιατί είμαστε τεράστιο σχολείο”.

Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων:

Τονίζεται πως ορισμένα σχολεία έχουν ήδη βάλει λουκέτο καθώς έχουν εντοπιστεί νοσούντες. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας πρόκειται για τα εξής:

  • Το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (κλειστό έως τις 27/09)
  • Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο (κλειστό έως τις 27/09)
  • Το Δημοτικό Σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου (κλειστό έως τις 18/09)
  • Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (κλειστό έως τις 18/09), ενώ
  • Αναστολή λειτουργίας του το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας (κλειστό έως τις 27/09).

Ακόμη κλειστά είναι τα σχολεία σε Λέσβο και Πέλλα:

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου είναι όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας  λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στις περιοχές αυτές.  Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας έχουν τεθεί και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες των ακολούθων σχολικών μονάδων:

  • του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής  Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και
  • του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments