Ελλάδα

Ξύλο σε σχολείο Ηράκλειο: Νέο περιστατικό με πατέρα που επιτέθηκε στη διευθύντρια – Της έβγαλε τη μάσκα

Ξύλο σε σχολείο Ηράκλειο: Νέο περιστατικό με πατέρα που επιτέθηκε στη διευθύντρια – Της έβγαλε τη μάσκα
Ξύλο σε σχολείο Ηράκλειο: Εξοργισμένος ένας πατέρας εξέφρασε την αντίδρασή του για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ένα ακόμα περιστατικό βίας καταγράφηκε σε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης, με πρωταγωνιστές του τραγικού συμβάντος έναν πατέρα και τη διευθύντρια.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το τοπικό μέσο creta24, όλα έγιναν νωρίς το πρωί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Ο γονέας, αλλοδαπής καταγωγής, σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται, αρκετά εκνευρισμένος μπήκε στον χώρο του σχολείου χωρίς μάσκα παρά τις συστάσεις των εκπαιδευτικών φωνάζοντας το εξής: «Αφήστε με, καλέστε την αστυνομία».

Μάλιστα, ο πατέρας έφτασε μέχρι το γραφείο της διευθύντριας και εξοργισμένος εξέφρασε την αντίδρασή του για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία. Ο εν λόγω γονιός ζήτησε από τη διευθύντρια να βγάλει τη μάσκα και όταν εκείνη του είπε να συνεχίσουν την κουβέντα έξω από το γραφείο της, με βίαιο τρόπο της έβγαλε τη μάσκα χτυπώντας τη στο πρόσωπο. Τότε η διευθύντρια του σχολείου, σοκαρισμένη από το περιστατικό, φώναξε τους συναδέλφους της και ο άνδρας έφυγε από το σχολείο. «Είμαι δασκάλα. Βλέπω τον γιο του να κλαίει μετά το περιστατικό και κλαίω κι εγώ», ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου.

Πάντως, το δυστυχές είναι πως δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε εκπαιδευτικό ίδρυμα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σημειώνεται πως αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε σε βάρος του πατέρα που χτύπησε καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου Χανίων, ο οποίος συνελήφθη από τις αρμόδιες Αρχές για εξύβριση και σωματική απειλή. Ο δράστης, γεννηθείς το 1981, χτύπησε τον εκπαιδευτικό όταν εκείνος ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μέσα κατά την είσοδό του στο σχολείο.

Το περιστατικό καταδίκασε τόσο η Νίκη Κεραμέως, αλλά και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων, με τον καθηγητή, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, να καταθέτει και μήνυση σε βάρος του γονέα που του επιτέθηκε. Ο δράστης εντοπίστηκε από τις αρχές και συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα» έχει παρέμβει και ο εισαγγελέας με τη δικογραφία να περιλαμβάνει απειλές, εξύβριση και σωματική απειλή.

Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή έδωσε τη δική του οπτική για το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως ο εκπαιδευτικός προσπάθησε «να επιβάλει στο παιδί μου να φορέσει μάσκα». Συγκεκριμένα, ο 39χρονος δήλωσε ότι περίπου στις 10.00 το πρωί πήγε με το παιδί του στο σχολείο και ανέφερε στον διευθυντή ότι «θα κάνουμε αποχή γιατί το παιδί μου δεν θέλει να βάλει μάσκα». Εν συνεχεία υποστηρίζει πως στις 11.00 περίπου επέστρεψε στο σχολείο για τον αγιασμό και τα βιβλία, λέγοντας: «Όταν το παιδί πήγε να μπει, του είπε ο εκπαιδευτικός να φορέσει μάσκα. Το παιδί είπε πως δεν θέλει. Τότε, ο εκπαιδευτικός έπιασε το παιδί από το χέρι να του επιβάλει να φορέσει μάσκα ή να βγει από το προαύλιο. Το παιδί τρόμαξε και τότε πήγα και του είπα τι είναι αυτά που κάνεις. Ήρθαμε σε αντιπαράθεση και του έπαιξα μια κουτουλιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments