Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Κακοκαιρία Ιανός: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής
Κακοκαιρία Ιανός: Έκκληση από τον αντιπεριφερειάρχη προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός καθώς ο κυκλώνας Ιανός «χτυπά» από το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου τη δυτική Ελλάδα. Στη δίνη του βρίσκονται τα νησιά του Ιουνίου και συγκεκριμένα Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος. Η έντονη βροχή και ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα, με το βασικότερο όλων να είναι η διακοπή του ρεύματος και οι πτώσεις δέντρων. Εκτός από τις περιοχές αυτές από την κακοκαιρία επηρεάζονται και οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδίας και Μεσσηνία.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού και τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο Ιανός τις επόμενες ώρες θα κινηθεί προς το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Πελοποννήσου και στη συνέχεια θα επιστρέψει προς τα δυτικά παράλιά της και προς το Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα πάρει πορεία προς το νότο και δεν θα επηρεάσει άμεσα την Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Εύβοια, που θα έχουν ωστόσο σφοδρές βροχοπτώσεις, αλλά δεν θα συνοδεύονται και από θυελλώδεις ανέμους.

Δείτε παρακάτω την πρόγνωσή του:

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα χειρότερα η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής προετοιμάζεται καταλλήλως.

Ήδη εντατικοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες για καθαρισμούς ρεμάτων και επιπλέον, σε συνεργασία με τους δήμους των οποίων είναι αρμοδιότητα, έγιναν καθαρισμοί φρεατίων. Στην έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τονίσθηκε η διαρκής επαγρύπνηση της περιφέρειας. Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα προς τους δήμους και τα σώματα ασφαλείας ώστε να είναι σε επιφυλακή. Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία, χείμαρρους, ρέματα, να μείνουν σε υψηλότερα σημεία και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

“Συντονιζόμαστε και εργαζόμαστε στο μέγιστο των δυνάμεων μας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Ενώ αναμένουμε θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες, καθαρίσαμε τα σημεία που είναι πιο κρίσιμα για να προκύψουν κίνδυνοι. Κάνουμε ό, τι και όσα μπορούμε, ενώ η δύναμη της φύσης έχει αποδειχθεί απρόβλεπτη, ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική. Εφιστούμε την προσοχή, ιδιαίτερα σε πληγείσες περιοχές, στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας” είπε ο κ. Κοσμόπουλος.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες:

  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Δείτε live την πορεία του κυκλώνα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments